Skip to main content
Zalmfilet in citroen-botersaus met kappertjes en dille

Zalmfilet in citroen-botersaus met kappertjes en dille

met penne in cherrytomatensaus en courgette

Jonge kappertjes zijn erg delicaat en kunnen snel verwelken in de zon, dus worden ze uitsluitend 's ochtends vroeg geplukt, wanneer het koel is. Zo blijven de knopjes mooi vol en smaakvol!

Allergenen:
Vis
Gluten
Tarwe
Soja
Mosterd
Kan sporen van allergenen bevatten
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

90 gram

Penne

(Bevat: Soja, Mosterd, Kan sporen van allergenen bevatten, Gluten, Tarwe)

2.5 gram

Verse dille

(Bevat: Selderij, Kan sporen van allergenen bevatten)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Kappertjes

¼ stuk(s)

Citroen

100 gram

Passata

65 gram

Rode cherrytomaten

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3482 kJ
Energie (kcal)832 kcal
Vetten37.7 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers18.8 g
Vezels7.1 g
Eiwitten33.9 g
Zout1.3 g
Potassium497 mg
Calcium41.3 mg
Iron1.2 mg
Pan
Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Pasta koken
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan. Kook de pasta 9 - 11 minuten. Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen.
  • Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Saus maken
2
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, cherrytomaten en courgette 5 minuten.
  • Voeg daarna de passata, de Siciliaanse kruidenmix en de suiker toe. Meng goed, verlaag het vuur en dek de koekenpan af met het deksel. Laat 3 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de dille grof en voeg de helft toe aan de saus. Meng goed en laat nog 1 minuut koken.
Vis bakken
3
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid.
  • Voeg dan de kappertjes en opnieuw een klontje roomboter toe. Draai de vis om en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de citroen in kwarten.
  • Blus de koekenpan, wanneer de vis gaar is, af met het sap van een 1/4 citroen per persoon.
Serveren
4
  • Roer de pasta door de saus en voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te dik is.
  • Serveer alles op borden en besprenkel met de citroen-botersaus met kappertjes.
  • Garneer met de overige dille.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders