Skip to main content
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, rucola en veldsla

4.3
(49)

Speciaal ingrediënt in je box! Parmigiano Reggiano dankt zijn naam aan de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia. Een échte D.O.P. kaas dus.

Labels:
Veggie
Special Ingredient
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

30 gram

Zongedroogde tomaten

90 gram

Penne

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)

50 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

30 gram

Rucola en veldsla

10 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Bloem

60 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3342 kJ
Energie (kcal)799 kcal
Vetten39.3 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten86.4 g
waarvan suikers20 g
Vezels9.6 g
Eiwitten21 g
Zout1.5 g
Potassium808.8 mg
Calcium56 mg
Iron1.8 mg
Pan
Koekenpan
Hapjespan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta.
  • Bereid de bouillon (zie Tip).
  • Kook de pasta 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.

Tip: Is het lastig om een kleine hoeveelheid bouillon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer.

Aubergine bakken
2
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm en hak de zongedroogde tomaten grof.
  • Meng de aubergine met de bloem.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.
Saus maken
3
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en zongedroogde tomaten 3 - 4 minuten.
  • Voeg de Siciliaanse kruidenmix toe en bak 1 minuut verder.
  • Blus af met de bouillon en de helft van de zwarte balsamicoazijn. Voeg de room toe en kook nog 4 - 5 minuten op laag vuur.
  • Rasp de Parmigiano Reggiano.
Serveren
4
  • Meng in een saladekom de slamix met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de pasta, de aubergine, de basilicumcrème en de helft van de Parmigiano Reggiano door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta en de salade over diepe borden. Garneer met de overige Parmigiano Reggiano.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders