Skip to main content
Zalm met dillemayonaise en aardappelpartjes

Zalm met dillemayonaise en aardappelpartjes

met courgette en paprika

Knoflook is door de eeuwen heen op verschillende manieren gebruikt; in het oude Egypte geloofde men bijvoorbeeld dat knoflook medicinale en magische eigenschappen had en werd het zelfs gebruikt als betaalmiddel!

Labels:
Family
-30% carbs
Allergenen:
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Courgette

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3138 kJ
Energie (kcal)750 kcal
Vetten49.8 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten50.2 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels8.1 g
Eiwitten24.9 g
Zout0.6 g
Potassium1436.4 mg
Calcium63.8 mg
Iron2.1 mg
Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Wok of hapjespan
Kleine kom
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de aardappelen grondig en snijd in partjes.
  • Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan en breng aan de kook.
  • Kook de aardappelpartjes, afgedekt, 6 - 8 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Aardappelen bakken
2
  • Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de paprika en courgette in blokjes. Snijd de dille fijn.
  • Schep de aardappelpartjes over op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met een scheutje olijfolie, breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Rooster 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Groenten bakken
3
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de paprika, de courgette en de knoflook toe. Meng goed, bak 10 - 12 minuten en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise met de dille.
Serveren
4
  • Dep de vis droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid.
  • Draai om en bak 2 minuten op de andere kant.
  • Serveer de vis met de aardappelpartjes, groenten en dillemayonaise ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders