Skip to main content
Steak met koolrabi-appelsalade
Steak met koolrabi-appelsalade

Steak met koolrabi-appelsalade

met aardappelpartjes en verse kruiden

4.3
(632)

Speciaal ingrediënt in je box! Koolrabi is een kruising tussen kool en radijs en heeft een knapperige, lichtzoete smaak. Zowel rauw als gebakken of gegrild is deze knolgroente smaakvol.

Labels:
Caloriebewust
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat: Selderij Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Koolrabi

½ stuk(s)

Appel

40 gram

Uienchutney

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Wittewijnazijn

25 ml

Water

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2755 kJ
Energie (kcal)658 kcal
Vetten30.4 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten64.6 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels11.7 g
Eiwitten31.1 g
Zout1.3 g
Calcium60 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Rasp
Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de steak uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Was de aardappelen en snijd in partjes.
  • Voeg de aardappelen en 25 ml water per persoon toe aan een hapjespan met deksel op middelmatig vuur en stoom, afgedekt, 12 - 15 minuten.
  • Haal het deksel van de pan en giet de aardappelen af indien nodig. Voeg de olijfolie toe en bak de aardappelen in 5 - 7 minuten krokant. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
2
  • Verwijder het blad van de koolrabi. Schil en rasp de koolrabi.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in plakken.
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Meng in een saladekom de koolrabi, appel, mayonaise en wittewijnazijn.
  • Voeg de helft van de verse kruiden toe en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
Steak bakken
3
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de roomboter goed heet is, de steak 1 - 3 minuten per kant.
  • Haal uit de pan, breng op smaak met peper en zout en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Voeg de uienchutney en 1 el water per persoon toe aan dezelfde pan. Meng goed en kook 1 minuut op middelhoog vuur.
Serveren
4
  • Snijd de steak, tegen de draad in, in plakken. 
  • Serveer de steak met de aardappelpartjes en de koolrabisalade.
  • Schenk de uiensaus over de steak en garneer met de overige verse kruiden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders