Skip to main content
Gevulde kipfilet met salade van spinazie en haricots verts
Gevulde kipfilet met salade van spinazie en haricots verts

Gevulde kipfilet met salade van spinazie en haricots verts

Met gebakken aardappels en een dressing met tijm

3.9
(4,3K)

Wist je dat wij altijd alle gerechten van tevoren een paar keer testen? Voor dit gerecht hebben we Robbert gevraagd om vast te leggen hoe hij het recept maakt. Hij heeft er een handig filmpje van gemaakt, waarin hij jou helpt bij het maken van dit recept! Meer weten? Kijk dan op onze blog of social-mediakanalen.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

100 gram

Kipfilet

35 gram

Gele semi-gedroogde tomaten

75 gram

Haricots verts

2 takje(s)

Gedroogde tijm

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)551 kcal
Energie (kJ)2305 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten38 g
Vezels9 g
Eiwitten32 g

Benodigdheden

Koekenpan
Deksel
Kom

Instructies

Bak de aardappelen
1

Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in dunne parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 20 minuten. Breng tussendoor op smaak met peper en zout. Zet de laatste 5 minuten het vuur hoog en haal de deksel van de pan.

Snijd de kip
2

Verdeel de kipfilet zo, dat iedereen 1 stuk kipfilet heeft.. Snijd vervolgens elk stuk kipfilet over de lengte in, zodat je deze kunt openklappen en vullen (Let op, snijd de kipfilet niet helemaal door). Snijd de semigedroogde tomaten klein. Vul de snede in de kipfilet met semigedroogde tomaten, vouw dicht en zet vast met 1 - 2 cocktailprikkers.

Bak de haricot verts mee
3

Verhit de overige olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan met deksel en bak de kipfilet op middelhoog vuur rondom aan. Bestrooi met peper en zout, dek de pan af en bak nog 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Bak na 3 minuten de haricots verts met de kipfilet mee.

4

Ris ondertussen de tijmblaadjes van de takjes, hak de tijmblaadjes zo fijn mogelijk en maak een dressing van de tijm met extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, honing, peper en zout.

5

Scheur de spinazie klein in een saladekom en voeg de overige semigedroogde tomaten toe.

6

Haal de cocktailprikkers uit de kipfilet en snijd elke kipfilet in 3 – 4 plakken. Voeg de haricots verts toe aan de salade en besprenkel met de dressing.

Serveer de maaltijd
7

Serveer de gevulde kipfilet met de gebakken aardappelen en salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders