Skip to main content
Spinaziestamppot met aardpeer en halloumi
Spinaziestamppot met aardpeer en halloumi

Spinaziestamppot met aardpeer en halloumi

met semi-gedroogde tomaten en tijm

4.3
(757)

Aardpeer kent vele namen. Wist jij dat deze groente ook topinamboer, jerusalemartisjok en knolzonnebloem wordt genoemd?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Aardpeer

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

100 gram

Halloumi

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Spinazie

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)657 kcal
Energie (kJ)2750 kJ
Vetten30.1 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten71.3 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels26.8 g
Eiwitten13 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Koken
1

Schil de aardperen en de aardappelen en snijd in gelijke grove stukken. Zet de aardperen ruim onder water in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat 15 - 20 minuten zachtjes koken. Voeg na 5 minuten de aardappelen toe en kook mee. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Wist je dat aardpeer zeer rijk is aan ijzer? De 100 gram aardpeer in dit recept bevat zelfs meer ijzer dan 100 gram biefstuk! Naast de aardpeer zit ook spinazie bomvol ijzer.

Snijden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de semi-gedroogde tomaten in kleine stukjes. Snijd de halloumi in plakken van 1/2 cm dik en hak tot slot de spinazie klein (zie Tip).

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 75 gram halloumi per persoon en vervang de roomboter in de puree door een extra scheutje melk of kookvocht van de aardappelen.

Bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg 2/3 van de knoflook en 1 1/2 tl gedroogde tijm per persoon toe en fruit 1 minuut. Voeg de spinazie toe en bak nog 3 - 4 minuten. Voeg de stukjes semi-gedroogde tomaten toe, bak nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout. Houd afgedekt warm.

Halloumi bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halloumi 2 - 3 minuten per kant samen met de rest van de knoflook (zie Tip).

Tip: Bak de halloumi pas als de rest van het gerecht bijna klaar is. Dan kun je de halloumi direct uit de pan serveren en is hij op z'n best: knapperig van buiten en mals vanbinnen.

Op smaak brengen
5

Stamp de aardappelen en aardpeer tot een grove puree. Voeg 1 el roomboter per persoon en een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd door de puree en breng op smaak met peper en zout. Proef en breng eventueel verder op smaak. Voeg de gebakken spinazie toe en meng goed door de puree (zie Tip).

Tip: Zit er nog wat olie bij de semi-gedroogde tomaten? Meng deze dan door de puree!

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de halloumi.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders