topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schelvis

Schelvis

met bieslooksaus, bospeen en aardappelen

De schelvis behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen, maar zijn smaak is sterker dan die van kabeljauw. De vis is goed te herkennen aan zijn zwarte zijlijn en de eveneens zwarte vlek achter de kieuwen, die ook wel de petrusduim genoemd wordt.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Peen

250 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Schelvisfilet zonder huid

(Bevat Vis)

5 stuk(s)

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

2 el

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)526 kcal
Energie (kJ)2201 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels10 g
Eiwitten26 g
Zout0.4 g

Instructies

Voorbereiding
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bospeen in de lengte doormidden en vervolgens in kwarten. Schil of was de aardappelen (nicola) grondig, snijd in de lengte doormidden en daarna in lange smalle parten.

Groenten koken
2

Kook de bospeen en aardappelen samen 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
3

Verdeel de bospeen en aardappelen over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en bak 15 minuten in de oven. Breng op smaak met peper en zout.

Op smaak brengen
4

Snijd of knip de bieslook klein. Meng in een kleine kom de volle yoghurt, mosterd en bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

Vis bakken
5

Dep als de oventijd bijna om is de vis droog met keukenpapier. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de schelvisfilet 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Roer de bieslooksaus door het bakvet van de vis.

Serveren
6

Verdeel de bospeen en aardappelen over de borden, leg de schelvisfilet er op en serveer met de bieslooksaus.