Skip to main content
Salade Niçoise met tonijn
Salade Niçoise met tonijn

Salade Niçoise met tonijn

met sperziebonen en appel

Met dit recept tover je 308 gram groente per portie op je bord!

Labels:
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen :
Ei
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

150 gram

Sperziebonen

65 gram

Rode cherrytomaten

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

½ stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Kappertjes

1 blik(ken)

Skipjack tonijn in zonnebloemolie

(Bevat: Vis)

½ stuk(s)

Appel

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ el

[Plantaardige] mayonaise

¼ el

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ el

Mosterd

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3212 kJ
Energie (kcal)768 kcal
Vetten40.1 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten54.3 g
waarvan suikers18.1 g
Vezels15.3 g
Eiwitten39.1 g
Cholesterol22.4 mg
Zout1.4 g
Potassium743 mg
Calcium110.7 mg
Iron1.6 mg

Benodigdheden

Pan
Schuimspaan
Grote hapjespan met deksel
Rasp
Kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.
  • Was de krieltjes en de eieren grondig.
  • Snijd de krieltjes en tomaten in kwarten.
Koken
2
  • Leg de sperziebonen in de pan en kook 1 - 2 minuten. Haal uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken in een vergiet.
  • Voeg de krieltjes en eieren toe aan het water en kook 6 - 8 minuten.
  • Spoel de eieren af onder koud water en bewaar apart.
  • Kook de krieltjes nog 6 - 8 minuten, of tot gaar. Giet af en houd apart.
Bakken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de sperziebonen, afgedekt, 6 - 8 minuten.
  • Rasp in de laatste minuut de knoflook over de sperziebonen en voeg de kappertjes toe.
  • Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
4
  • Giet de tonijn af.
  • Snijd de appel in fijne blokjes.
  • Voeg in een kom de tonijn, de mayonaise en de helft van de appelblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
5
  • Meng in een saladekom de honing, mosterd en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de rucola, tomaat, krieltjes en de overige appel toe. Roer goed door.
  • Pel de eieren en halveer.
Serveren
6
  • Verdeel de salade over diepe borden.
  • Leg de sperziebonen, tonijnsalade en eieren erbovenop.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders