Skip to main content
Risotto met worst en pompoen
Risotto met worst en pompoen

Risotto met worst en pompoen

met spinazie en Goudse kaas

Pompoen zit boordevol vitamine A, vezels en antioxidanten. Met weinig calorieën en veel voedingsstoffen is het een geweldige keuze om de gezondheid van de ogen, de immuniteit en de spijsvertering te verbeteren!

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Pompoenblokjes

75 gram

Risottorijst

100 gram

Spinazie

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Varkensworst met majoraan en knoflook

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

300 ml

Zoutarme kippenbouillon

¼ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3331 kJ
Energie (kcal)796 kcal
Vetten44.6 g
waarvan verzadigd17.8 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers4.1 g
Vezels11.6 g
Eiwitten27.3 g
Zout2.3 g
Potassium61.3 mg
Calcium115.5 mg
Iron2.2 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Hoge kom
Staafmixer
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon. Verdeel de helft van de pompoen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een scheutje olijfolie (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om zodat het goed bedekt is. Rooster de pompoen 20 - 25 minuten in de oven.

Tip: Van de andere helft van de pompoen maak je een puree voor door de risotto. Wil je het recept eenvoudiger? Bak dan alle pompoenblokjes in de oven en sla stap 4 over.

Risotto bereiden
2

Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de worst open en knijp het vlees eruit. Verhit de roomboter met een klein scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en het worstvlees 1 - 2 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak nog 1 minuut. Blus af met de wittewijnazijn en voeg 1/3 van de bouillon toe. Laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Risotto garen
3

Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.

Pompoen koken
4

Breng ondertussen ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan. Kook de overige pompoenblokjes, afgedekt, in 6 - 8 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht en giet af. Voeg de pompoenblokjes toe aan een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een zachte puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree dunner te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Puree maken
5

Voeg, wanneer de risotto bijna gaar is, geleidelijk de spinazie toe en laat slinken. Roer vervolgens de pompoenpuree en 2/3 van de kaas door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. 

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Serveren
6

Verdeel de risotto over diepe borden. Verdeel de geroosterde pompoenblokjes eroverheen. Bestrooi met de overige kaas.

 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders