Wist je dat je overgebleven venkelstelen kunt gebruiken om een smaakvolle en verfrissende venkelthee te maken? Een gezonde en smakelijke manier om van elk deel van deze groente te genieten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Risottorijst
½ stuk(s)
Venkel
½ zakje(s)
Afrikaanse kruidenmix
½ stuk(s)
Ui
50 gram
Witte kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Rode cherrytomaten
10 gram
Gezouten amandelen
(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)
½
Tomatenpuree
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
½ el
[Plantaardige] roomboter
350 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes.
Meng in een grote kom de venkel met de tomatenpuree. Voeg 1 tl Afrikaanse kruiden per persoon toe en besprenkel met de helft van de olijfolie. Schep goed om zodat het goed bedekt is. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster 20 - 25 minuten in oven. Houd ruimte over voor een ovenschaal.
Verhit de roomboter in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.
Voeg de cherrytomaten toe aan een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de overige olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om zodat het goed bedekt is. Bak de cherrytomaten 12 - 15 minuten mee in de oven.
Hak de amandelen grof en snijd de peterselie fijn. Verkruimel de witte kaas. Haal de risotto van het vuur en roer de overige Afrikaanse kruiden, de helft van de kaas en de helft van de peterselie erdoorheen. Roer 2/3 van de cherrytomaten erdoor en breng op smaak met flink wat peper en zout.
Serveer de risotto in diepe borden. Leg de geroosterde venkel en overige cherrytomaten erbovenop. Garneer met de amandelen, de overige kaas en de overige peterselie.