Skip to main content
Pittige kokoscurry met bonen
Pittige kokoscurry met bonen

Pittige kokoscurry met bonen

met spinazie, tomaat, peultjes en bruine rijst

4.1
(248)

Speciaal ingrediënt in je box! Deze bruine snelkookrijst is niet alleen snel klaar maar ook lekker voedzaam. Het is een bron van vezels en daarmee een goed alternatief voor witte rijst.

Labels:
Plant-based
Special Ingredient
Allergenen:
Soja
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1.5 tl

Verse gember

½ zakje(s)

Gele currykruiden

75 gram

Bruine snelkookrijst

90 ml

Kokosmelk

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Tomaat

½ pak(ken)

Gemengde bonen

50 gram

Peultjes

50 gram

Spinazie

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

¼ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3186 kJ
Energie (kcal)761 kcal
Vetten31.5 g
waarvan verzadigd18.1 g
Koolhydraten91.9 g
waarvan suikers17.3 g
Vezels17.6 g
Eiwitten21.7 g
Zout2 g
Potassium295.4 mg
Calcium77.9 mg
Iron1.5 mg

Benodigdheden

Pan
Rasp
Hapjespan
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Bereid de bouillon.

 

Smaakmakers bakken
2
  • Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de gele currykruiden ongeveer 1 minuut, of tot het begint te geuren.
  • Voeg een scheutje zonnebloemolie toe en roer goed door. Voeg de knoflook, ui, rode peper en gember toe en bak 2 minuten.
Laten sudderen
3
  • Kook de rijst, afgedekt, in 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Voeg de bouillon, kokosmelk en zoete Aziatische saus toe aan de hapjespan.
  • Roer goed door en laat 4 - 5 minuten sudderen.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en laat de gemengde bonen uitlekken in een vergiet.

 

Serveren
4
  • Voeg de tomaat en de peultjes toe aan de curry en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg dan de gemengde bonen en de spinazie toe en laat nog 2 minuten koken.
  • Breng flink op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de curry eroverheen. Garneer met de gefrituurde uitjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders