Skip to main content
Pita's met falafel en labne
Pita's met falafel en labne

Pita's met falafel en labne

Met mini-romaine, rode paprika, komkommer en feta

4.0
(761)

Falafel is streetfood uit het Midden-Oosten. Het deeg wordt meestal gemaakt van kikkererwten en een mix van kruiden. De balletjes die hiervan worden gedraaid worden gefrituurd en voilà - je hebt overheerlijke falafel met een krokant korstje. Al dit werk hebben wij je vast uit handen genomen, je hoeft de falafel alleen nog maar te bakken.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Volkoren pitabrood

(Bevat: Gluten)

½ stuk(s)

Rode paprika

⅓ stuk(s)

Komkommer

1 head

Mini-romaine sla

125 gram

Falafel met tomaat

(Bevat: Gluten)

25 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Labne

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

½ tl

Honing

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3686 kJ
Energie (kcal)881 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten103 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels11 g
Eiwitten25 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Oven
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Snijden
1

• Verwarm de oven op 200 graden en bak de pita's in 6 – 8 minuten goudbruin, of toast de pita's in een broodrooster. • Verwijder ondertussen de zaadlijst van de rode paprika. Snijd de rode paprika en komkommer in blokjes. • Snijd de mini-romaine fijn.

Bakken
2

• Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprika 5 – 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de falafelballetjes in 3 – 4 minuten bruin. • Verbrokkel de feta.

Salade aanmaken
3

• Meng ondertussen in een kom de mini-romaine met de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Serveer alles in bakjes op tafel en laat iedereen zelf naar smaak de pita's vullen met de mini-romaine, de paprika, de komkommer en de falafel. Garneer met de feta en serveer met de labne als dip.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders