Parelcouscous met Hollandse groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met Hollandse groenten

Parelcouscous met Hollandse groenten

met geitenkaas en rozijnen

Snel én lekker – met dit gerecht zit je zo aan tafel. De vadouvan geeft het gerecht een Indiaas én een Frans tintje. Dit is een specerijenmengsel met een mix van Indiase en Franse smaakmakers, zoals knoflook, komijn en kaneel en heeft qua smaak iets weg van milde kerrie. De combinatie van de zachte geitenkaas met zoete rozijnen zorgt ervoor dat dit gerecht ook bij kinderen in de smaak valt.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Mosterd
Gluten
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Hollandse groentemix

1 tl

Vadouvan

(Bevat: Mosterd)

30 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

85 gram

Parelcouscous

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3297 kJ
Energie (kcal)788 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers32.9 g
Vezels11 g
Eiwitten25 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Groenten bakken
1

Verhit de olijfolie een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en voeg de groentemix en de vadouvan toe. Bak 3 – 4 minuten. Blus af met 75 ml water per persoon en laat, afgedekt, 15 – 20 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door. Voeg de laatste 5 minuten de rozijnen toe.

Parelcouscous koken
2

Breng 200 ml water per persoon met 1/4 groentebouillonblokje per persoon aan de kook. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met bouillon en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten op laag vuur droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen. Voeg eventueel extra water toe wanneer de parelcouscous aanbakt.

Amandelschaafsel roosteren
3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder bakvet, op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het begint te geuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijden
4

Snijd de krulpeterselie fijn en snijd de geitenkaas in stukjes.

Mengen
5

Voeg de parelcouscous toe aan de hapjespan met groenten. Roer de roomboter en wittewijnazijn erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de geitenkaas, de krulpeterselie en het amandelschaafsel.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

met romige geitenkaassaus, verse kruiden en rucola
Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

met Italiaanse groenten en frisse tomaat
Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

met witte kaas, honing-mosterddressing en verse kruiden
Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Steak met zoete uienjus

Steak met zoete uienjus

met aardappelen en komkommersalade
Kipfilet met citroen-kruidendressing

Kipfilet met citroen-kruidendressing

met geroosterde krieltjes, pastinaak en wortel
Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

en voor ouders: pittige rode peper
Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met cherrytomatensalade en basilicumcrème
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Linguine met boerenworst en harissa

Linguine met boerenworst en harissa

met Parmigiano Reggiano, puntpaprika, en vers basilicum
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

met amandelrijst, courgette en wortel
Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortels
Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

met pikante honingpinda's, sperziebonen en komkommersalade
Parelcouscous met witte kaas

Parelcouscous met witte kaas

met champignons, zoete aardappel en geroosterde pompoenpitten
Cheeseburgerbowl

Cheeseburgerbowl

met croutons, salade en smokey mayonaise
Varkensworstjes in honing-mosterddressing

Varkensworstjes in honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels
Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

met chorizo, citroen en sperziebonen