Skip to main content
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Lekker zoet door de gedroogde abrikozen

3.8
(5K)

De gedroogde abrikozen geven deze soep een zoete smaak. Dit wordt versterkt door de dragon. Dit kruid smaakt namelijk een beetje naar drop en anijs. Dragon wordt veel gebruikt in de Franse keuken.

Labels:
Source of fiber
Nut free
Veggie
Allergenen:
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Rode paprika

25 gram

Gedroogde abrikozen

4 leaves

Verse dragon

(Kan bevatten: Selderij)

45 gram

Parelcouscous

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 stuk(s)

Bruine ciabatta

(Bevat: Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

2 el

Crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)653 kcal
Energie (kJ)2732 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten83 g
Vezels10 g
Eiwitten14 g

Benodigdheden

Oven
Deksel
Grote pan
Pan
Staafmixer
Bord

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon.

Hak de dragon fijn
2

Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat, paprika en abrikozen klein. Snijd of hak de dragon fijn.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en helft van de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat, paprika en abrikozen toe en bak al roerende 2 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 200 ml water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 20 minuten.

4

Breng in een pan met deksel 100 ml water per persoon aan de kook en kook hierin de parelcouscous, afgedekt, in 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Besprenkel de ciabatta met olijfolie
5

Snijd de ciabatta doormidden en vervolgens in drie repen. Besprenkel op een bakplaat met bakpapier de repen met de overige olijfolie en knoflook. Bak 6 - 8 minuten in de oven.

Pureer de soep
6

Haal de soeppan van het vuur. Voeg 1 el crème fraîche per persoon toe en pureer met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen.

Voeg de parelcouscous toe
7

Voeg de parelcouscous toe aan de soep.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Verdeel de soep over de kommen, garneer met de overige crème fraîche en de dragon en serveer met de knoflook-soepstengels.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders