Skip to main content
Parelcouscous met Hollandse groenten
Parelcouscous met Hollandse groenten

Parelcouscous met Hollandse groenten

met geitenkaas en rozijnen

4.0
(165)

Snel én lekker – met dit gerecht zit je zo aan tafel. De vadouvan geeft het gerecht een Indiaas én een Frans tintje. Dit is een specerijenmengsel met een mix van Indiase en Franse smaakmakers, zoals knoflook, komijn en kaneel en heeft qua smaak iets weg van milde kerrie. De combinatie van de zachte geitenkaas met zoete rozijnen zorgt ervoor dat dit gerecht ook bij kinderen in de smaak valt.

Allergens:
Mosterd
Gluten
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Hollandse groentemix

1 teaspoon

Vadouvan

(Contains: Mosterd)

30 g

Rozijnen

(May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

85 g

Parelcouscous

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

10 g

Amandelschaafsel

(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

5 g

Verse krulpeterselie

(May be present: Selderij)

50 g

Verse geitenkaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

¼ unit

Groentebouillonblokje

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3297 kJ
Calories788 kcal
Fat32 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate95 g
Sugar32.9 g
Dietary Fiber11 g
Protein25 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Groenten bakken
1

Verhit de olijfolie een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en voeg de groentemix en de vadouvan toe. Bak 3 – 4 minuten. Blus af met 75 ml water per persoon en laat, afgedekt, 15 – 20 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door. Voeg de laatste 5 minuten de rozijnen toe.

Parelcouscous koken
2

Breng 200 ml water per persoon met 1/4 groentebouillonblokje per persoon aan de kook. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met bouillon en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten op laag vuur droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen. Voeg eventueel extra water toe wanneer de parelcouscous aanbakt.

Amandelschaafsel roosteren
3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder bakvet, op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het begint te geuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijden
4

Snijd de krulpeterselie fijn en snijd de geitenkaas in stukjes.

Mengen
5

Voeg de parelcouscous toe aan de hapjespan met groenten. Roer de roomboter en wittewijnazijn erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de geitenkaas, de krulpeterselie en het amandelschaafsel.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes