Skip to main content
Orzo met spinazie en kipgehaktballetjes als extra

Orzo met spinazie en kipgehaktballetjes als extra

met rode cherrytomaten en grana padano

4.5
(138)

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken en het wordt ook wel risoni (grote rijstkorrel) genoemd.

Allergens:
Gluten
Tarwe
Amandelnoten
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

125 g

Rode cherrytomaten

85 g

Orzo

(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

5 g

Amandelschaafsel

(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

3 unit

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

1 teaspoon

Paprikapoeder

150 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

25 g

Grana padano-vlokken

(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3446 kJ
Calories824 kcal
Fat34 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate75 g
Sugar11 g
Dietary Fiber8 g
Protein48 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok or sautépan

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.

Orzo koken
2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.

Roosteren en bakken
3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder bakvet op middelmatig vuur. Rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Smelt de overige roomboter in dezelfde pan en bak de kipgehaktballetjes in 5 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg daarna de cherrytomaten en het paprikapoeder toe en bak 2 minuten mee.

Spinazie bakken
4

Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur.

Mengen
5

Voeg de helft van de grana padano toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Voeg de orzo toe aan de groente en verhit nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de orzo met groenten en kipgehaktballetjes over de borden en garneer met het amandelschaafsel en de overige grana padano.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes