
Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken en het wordt ook wel risoni (grote rijstkorrel) genoemd.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
½ unit
Sjalot
1 unit
Knoflookteen
125 g
Rode cherrytomaten
85 g
Orzo
(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)
5 g
Amandelschaafsel
(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)
3 unit
Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden
1 teaspoon
Paprikapoeder
150 g
Spinazie
(May be present: Selderij)
25 g
Grana padano-vlokken
(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))
175 milliliters
Groentebouillon
1.5 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.

Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder bakvet op middelmatig vuur. Rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Smelt de overige roomboter in dezelfde pan en bak de kipgehaktballetjes in 5 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg daarna de cherrytomaten en het paprikapoeder toe en bak 2 minuten mee.

Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de helft van de grana padano toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Voeg de orzo toe aan de groente en verhit nog 1 minuut.

Verdeel de orzo met groenten en kipgehaktballetjes over de borden en garneer met het amandelschaafsel en de overige grana padano.