Skip to main content
Frisse pasta za'atar met komkommer en broccoli
Frisse pasta za'atar met komkommer en broccoli

Frisse pasta za'atar met komkommer en broccoli

met buffelyoghurt en panko-walnotentopping

Dit gerecht is alles behalve voorspelbaar - met za'atar, Midden-Oosterse kruiden en buffelyoghurt vergeet je alles wat je dacht te weten over pastasalades.

Allergens:
Gluten
Tarwe
Noten
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

⅓ g

Komkommer

5 g

Verse krulpeterselie

(May be present: Selderij)

75 g

Conchiglie

(Contains: Gluten May be present: Soja, Mosterd, Lupine, Ei)

100 g

Broccoliroosjes

13 g

Panko paneermeel

(Contains: Gluten, Tarwe)

10 g

Walnootstukjes

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

¼ sachet(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

50 g

Buffelyoghurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

⅓ sachet(s)

Za'atar

(Contains: Sesamzaad)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories599 kcal
Energy (kJ)2504 kJ
Fat26 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate68 g
Sugar5 g
Dietary Fiber8 g
Protein19 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Grater
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Large Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim gezouten water aan de kook in een grote pan met deksel voor de pasta en broccoli. Rasp de komkommer met een grove rasp. Snijd de verse krulpeterselie fijn. Weeg de conchiglie af en en kook afgedekt, 14 - 16 minuten. Kook de laatste 4-6 minuten de broccoliroosjes mee. Giet daarna af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Bakken
2

Verhit per persoon 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de panko, de helft van de krulpeterselie, 1/4 zakje Midden-Oosterse kruiden per persoon en de walnootstukjes toe. Roerbak 5 minuten tot de panko goudbruin kleurt en breng goed op smaak met peper en zout.

Yoghurtsaus maken
3

Meng in een grote kom (waar ook de conchiglie in past) de komkommer, de buffelyoghurt, peper, zout en per persoon 1/3 zakje za'atar en 1/2 extra vierge olijfolie. Meng goed en bewaar tot de conchiglie gaar is.

Serveren
4

Meng de conchiglie in de kom met de yoghurt, voeg 1 el kookvocht per persoon en de overige krulpeterselie toe. Roer alles goed door elkaar en verdeel de conchiglie over de borden. Schep de gebakken panko en walnootstukjes erover.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes