Skip to main content
Gevulde portobello met aardappeltjes

Gevulde portobello met aardappeltjes

met extra portie portobello, geitenkaas en cherrytomaten

4.1
(32)

Portobello is echt een superfood - niet alleen in voedingswaarden maar ook in formaat. Ze zitten vol vitamine B en kunnen wel een diameter van 15 cm hebben!

Door beperkingen in de leveringen is de paprika in dit recept vervangen door aubergine.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium
Serving amount

300 g

Vastkokende aardappelen

½ bunch

Verse rozemarijn

½ unit

Rode ui

250 g

Rode cherrytomaten

½ unit

Aubergine

2 unit

Portobello

75 g

Verse geitenkaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

20 g

Walnootstukjes

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Honing

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Calories915 kcal
Energy (kJ)3828 kJ
Fat50 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate78 g
Sugar17 g
Dietary Fiber16 g
Protein29 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Pan with Lid
Paper Towel
Casserole with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Oven Dish

Cooking Steps

Aardappelen voorkoken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd ze in lange smalle parten. Kook de aardappelen 4 – 6 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Dep de aardappelen vervolgens droog met een schone theedoek of met keukenpapier.

Snijden
2

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de rode ui in ringen. Halveer de rode cherrytomaten. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm.

Aardappelen bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen met de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 25 - 35 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan.

Groenten in de oven
4

Leg ondertussen de rode ui en aubergine op een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello er met de open kant naar boven tussen en vul de portobello met de geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de honing over de portobello met geitenkaas. Bak 18 – 20 minuten in de oven.

Tomaatjes meebakken
5

Verdeel ondertussen de cherrytomaten in een ovenschaal. Besprenkel met de zwarte balsamicoazijn, de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten de laatste 15 minuten mee in de oven. Strooi de walnootstukjes over de portobello en rode ui, 5 minuten voor het einde van de baktijd.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en portobello met de ovengroenten over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

More delicious recipes with similar ingredients

Highest-rated dinner recipes

This week's must-try HelloFresh recipes