
Portobello is echt een superfood - niet alleen in voedingswaarden maar ook in formaat. Ze zitten vol vitamine B en kunnen wel een diameter van 15 cm hebben!
Door beperkingen in de leveringen is de paprika in dit recept vervangen door aubergine.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
300 g
Vastkokende aardappelen
½ bunch
Verse rozemarijn
½ unit
Rode ui
250 g
Rode cherrytomaten
½ unit
Aubergine
2 unit
Portobello
75 g
Verse geitenkaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
20 g
Walnootstukjes
(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)
1.5 tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Honing
1 tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd ze in lange smalle parten. Kook de aardappelen 4 – 6 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Dep de aardappelen vervolgens droog met een schone theedoek of met keukenpapier.

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de rode ui in ringen. Halveer de rode cherrytomaten. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm.

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen met de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 25 - 35 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan.

Leg ondertussen de rode ui en aubergine op een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello er met de open kant naar boven tussen en vul de portobello met de geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de honing over de portobello met geitenkaas. Bak 18 – 20 minuten in de oven.

Verdeel ondertussen de cherrytomaten in een ovenschaal. Besprenkel met de zwarte balsamicoazijn, de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten de laatste 15 minuten mee in de oven. Strooi de walnootstukjes over de portobello en rode ui, 5 minuten voor het einde van de baktijd.

Verdeel de aardappelen en portobello met de ovengroenten over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.