Skip to main content
Linzensalade met geitenkaas, sinaasappel en kappertjes
Linzensalade met geitenkaas, sinaasappel en kappertjes

Linzensalade met geitenkaas, sinaasappel en kappertjes

met zelfgemaakte bruschetta's en wortel uit de oven

4.0
(219)

De bruschetta is geboren in Rome, waar dit geroosterde broodje oorspronkelijk gebruikt werd om versgeperste olijfolie mee voor te proeven.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Soja
Noten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

40 g

Groene linzen

⅓ unit

Rode ui

½ unit

Wortel

½ unit

Verse geitenkaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 unit

Bruine ciabatta

(Contains: Melk (inclusief lactose), Gluten, Soja)

20 g

Paprikapesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)

½ unit

Handsinaasappel

2.5 g

Verse bladpeterselie

(May be present: Selderij)

10 g

Kappertjes

1 tablespoon

Honing

Not included in your delivery

¼ unit

Groentebouillonblokje

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3142 kJ
Calories751 kcal
Fat31 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate80 g
Sugar25 g
Dietary Fiber16 g
Protein32 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Linzen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de groene linzen met 250 ml water per persoon in een pan met deksel. Verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven, breng afgedekt aan de kook en kook 20 - 30 minuten op laag vuur. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

Wortel bereiden
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Snijd de ui in halve ringen. Halveer de wortel in de breedte en snijd in de lengte in frieten van maximaal 1 cm dik. Kook de wortel, afgedekt, 3 - 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.Verdeel de wortel en de ui over de helft van een bakplaat met bakpapier, meng met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 10 - 15 minuten bovenin de oven.

Bruschetta maken
3

Snijd de plak geitenkaas doormidden, zodat je dunnere plakken overhoudt. Besprenkel met 1/4 el honing per persoon, en bak 8 - 10 minuten mee in de oven, naast de wortel. Snijd de ciabatta in plakken van ongeveer 1 cm dik en verdeel over een andere bakplaat met bakpapier. Bak de ciabatta 4 - 6 minuten mee onderin de oven. Verdeel daarna de paprikapesto over de ciabatta.

Snijden
4

Pers de helft van de handsinaasappel uit en snijd de andere helft in kleine blokjes. Snijd de verse bladpeterselie grof.

Dressing maken
5

Maak in een saladekom een dressing van 1 el sinaasappelsap per persoon, de extra vierge olijfolie, mosterd en de rest van de honing. Meng in de saladekom de dressing met de linzen, blokjes sinaasappel, helft van de bladpeterselie en kappertjes. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de linzensalade over de borden en leg de geitenkaasschijf erop. Leg de wortel met ui en bruschetta's ernaast. Garneer met de rest van de bladpeterselie.

More delicious recipes with similar ingredients

Tomatensoep en warm broodje met buffelmozzarella

Tomatensoep en warm broodje met buffelmozzarella

Met rode pesto, tomaat en verse basilicum
Farfalle met geroosterde groenten en feta

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Met groene kruiden, olijven en kappertjes
Oosterse biefstukreepjes met Hollandse spruitjes

Oosterse biefstukreepjes met Hollandse spruitjes

Extra in de 5-maaltijdenbox
Noedels met gemengde paddenstoelen, paksoi en pinda’s

Noedels met gemengde paddenstoelen, paksoi en pinda’s

Met een heerlijke mix van Hollandse kastanjechampignons en oesterzwammen
Kip met noedels en groenten

Kip met noedels en groenten

Handig voor mama & papa: de snijbonen zijn al gesneden!
Stamppot met gehaktballen (en een kuiltje jus)

Stamppot met gehaktballen (en een kuiltje jus)

De jus geef je een twist door de toevoeging van verse tijm
Salade van warmgerookte makreel met knoflookbrood

Salade van warmgerookte makreel met knoflookbrood

Frisse salade met citroen en knoflookbrood uit de oven
Appel-venkelsalade met feta, verse munt en aardappelen

Appel-venkelsalade met feta, verse munt en aardappelen

Met een romige yoghurtdressing
Runderburgers met volkoren broodjes en zoete aardappelsalade

Runderburgers met volkoren broodjes en zoete aardappelsalade

De burgers breng je zelf op smaak met o.a. paprikapoeder en bladpeterselie
Kip met ovenfrietjes en frisse salade

Kip met ovenfrietjes en frisse salade

De kippenvleugels besprenkel je met citroensap
Orzosalade met radicchio en gebakken maïskolf

Orzosalade met radicchio en gebakken maïskolf

Een salade met basilicum, peterselie en zongedroogde tomaten
Kippenvleugels met ovenfriet en frisse salade

Kippenvleugels met ovenfriet en frisse salade

De kippenvleugels besprenkel je met citroensap
Krieltjes met warme geitenkaassalade en venkel uit de oven

Krieltjes met warme geitenkaassalade en venkel uit de oven

Met walnoten van onze notenboer Jan Gotjé
Kwark-havermoutpannenkoeken

Kwark-havermoutpannenkoeken

met blauwe bessen en honing
Venkelstoofpotje met lamsworstjes, aardappelen en verse bladpeterselie

Venkelstoofpotje met lamsworstjes, aardappelen en verse bladpeterselie

Romige gigli met aubergine en oude kaas

Romige gigli met aubergine en oude kaas

Snelle roerbak met Oosterse groentemix

Snelle roerbak met Oosterse groentemix

en cashewnoten
Caserecce integrale met warmgerookte zalmsnippers en citroentijm

Caserecce integrale met warmgerookte zalmsnippers en citroentijm

Lentestamppot

Lentestamppot

Met warmgerookte zalm en waterkers
Oosterse omelet en glasnoedelsalade met kiwi en pinda’s

Oosterse omelet en glasnoedelsalade met kiwi en pinda’s

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheesy Chicken Tostadas

Cheesy Chicken Tostadas

with corn, tomato & lime-dressed salad
Chicken Noodles with Peanuts & Pak Choi

Chicken Noodles with Peanuts & Pak Choi

in black bean sauce with crispy onions & lime
Beetroot Flatbread with Sticky Eggplant & Greek-Style Cheese

Beetroot Flatbread with Sticky Eggplant & Greek-Style Cheese

with homemade hummus & salted almonds
Loaded Hotdog with Kimchi and Bacon

Loaded Hotdog with Kimchi and Bacon

with fries and smashed cucumber salad
Panko-Crusted Chicken with Feta & Black Sesame Seeds

Panko-Crusted Chicken with Feta & Black Sesame Seeds

over arugula with crema di balsamico & roasted vegetables
Smoky Tex-Mex Sloppy Joe with Chipotle Mayonnaise

Smoky Tex-Mex Sloppy Joe with Chipotle Mayonnaise

on a carrot bun with slaw & potatoes
Sweet Potato with Tuna Salad & Avocado

Sweet Potato with Tuna Salad & Avocado

with lentil-carrot salad, Turkish bread & fresh herbs
Butternut Squash with Pecorino & Crispy Sage

Butternut Squash with Pecorino & Crispy Sage

over creamy pearl barley risotto with mushrooms
Loaded Potatoes with Greek-Style Cheese Sauce & Olives

Loaded Potatoes with Greek-Style Cheese Sauce & Olives

with courgette & cherry tomatoes
Burger with Creamy Parmigiano Reggiano Sauce

Burger with Creamy Parmigiano Reggiano Sauce

with potatoes, carrots & green beans
Potato Röstis with Goat's Cheese & Sour Cream Sauce

Potato Röstis with Goat's Cheese & Sour Cream Sauce

with lemon-dressed salad & pumpkin seeds
Plant-Based 'Fish' Fingers with Potatoes & Vegetables

Plant-Based 'Fish' Fingers with Potatoes & Vegetables

one simple recipe with extra flavours for parents!
Hake with Scandi-Style Salad

Hake with Scandi-Style Salad

with potatoes, dill & butter lettuce
Creamy Shrimp Mafaldine

Creamy Shrimp Mafaldine

with leek, tomato & fresh dill
Homemade Bruschetta Cheeseburger

Homemade Bruschetta Cheeseburger

with balsamic potatoes & cucumber salad
Chicken Schnitzel with Homemade Fries

Chicken Schnitzel with Homemade Fries

with sauerkraut slaw, cranberry chutney & parsley
Crispy Chicken Schnitzel Bowl

Crispy Chicken Schnitzel Bowl

with avocado, sweet chili mayo, rice & carrot ribbons
Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

with courgette, leek & Italian seasoning
Provençal-Style Meatloaf

Provençal-Style Meatloaf

over rice with roasted vegetables in tomato sauce
Cod with Fresh Tagliatelle & Caponata-Style Stew

Cod with Fresh Tagliatelle & Caponata-Style Stew

with basil, eggplant & toasted almonds