In dit zonnige garnalengerecht ontmoeten de keukens van Europa en het Midden-Oosten elkaar. Parelcouscous wordt onder meer in Israël en Libanon veel gegeten, maar met ingrediënten als rucola, verse tijm en citroen gaan de smaken van dit gerecht meer richting Italië.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
¼ stuk(s)
Citroen
3 takje(s)
Verse tijm
(Kan bevatten: Selderij)
½ stuk(s)
Courgette
85 gram
Parelcouscous
(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
100 gram
Garnalen
(Bevat: Schaaldieren)
20 gram
Rucola
(Kan bevatten: Selderij)
175 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Rasp de gele schil van de citroen met een fijne rasp en pers het sap uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de courgette in blokjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de parelcouscous al roerend 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de garnalen 3 minuten op middelhoog vuur (zie tip). Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de courgette, tijm, citroenrasp, peper en zout toe en bak 6 minuten.
Voeg de garnalen, inclusief hun bakvocht, toe aan de courgette. Breng op smaak met ½ el citroensap per persoon, peper en zout en verhit nog 1 minuut. Zet daarna het vuur uit. Scheur de rucola klein. Voeg de parelcouscous en rucola toe aan de wok of hapjespan en meng goed (zie tip).
Verdeel het gerecht over de borden en besprenkel naar smaak met extra citroensap.