In dit zonnige garnalengerecht ontmoeten de keukens van Europa en het Midden-Oosten elkaar. Parelcouscous wordt onder meer in Israël en Libanon veel gegeten, maar met ingrediënten als rucola, verse tijm en citroen gaan de smaken van dit gerecht meer richting Italië.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
1 unit
Knoflookteen
¼ unit
Rode peper
¼ unit
Citroen
3 sprig
Verse tijm
(May be present: Selderij)
½ unit
Courgette
85 g
Parelcouscous
(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
100 g
Garnalen
(Contains: Schaaldieren)
20 g
Rucola
(May be present: Selderij)
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Rasp de gele schil van de citroen met een fijne rasp en pers het sap uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de courgette in blokjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de parelcouscous al roerend 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de garnalen 3 minuten op middelhoog vuur (zie tip). Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de courgette, tijm, citroenrasp, peper en zout toe en bak 6 minuten.
Voeg de garnalen, inclusief hun bakvocht, toe aan de courgette. Breng op smaak met ½ el citroensap per persoon, peper en zout en verhit nog 1 minuut. Zet daarna het vuur uit. Scheur de rucola klein. Voeg de parelcouscous en rucola toe aan de wok of hapjespan en meng goed (zie tip).
Verdeel het gerecht over de borden en besprenkel naar smaak met extra citroensap.