Skip to main content
Orzo met geroosterde groenten en volkoren knoflookbrood
Orzo met geroosterde groenten en volkoren knoflookbrood

Orzo met geroosterde groenten en volkoren knoflookbrood

met gerookte paprika, witte kaas en vers basilicum

4.1
(228)

Je serveert dit gerecht met knoflookbrood van ciabatta en een zelfgemaakte knoflook-kruidenolie. De reepjes zijn perfect om in de tomatensaus te dippen!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

5 gram

Verse basilicum en oregano

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Aubergine

40 gram

Orzo

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Passata

1 tl

Gerookt paprikapoeder

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat: Tarwe, Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja Kan bevatten: Ei, Mosterd, Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten)

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2706 kJ
Energie (kcal)647 kcal
Vetten32.2 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers20.9 g
Vezels11.3 g
Eiwitten19.2 g
Zout1.4 g
Potassium48.3 mg
Calcium10.5 mg
Iron0.1 mg

Benodigdheden

Grote kom
Pan
Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de orzo. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ris de blaadjes van de oregano en hak grof. Snijd de puntpaprika in reepjes. Snijd de courgette en aubergine in blokjes van ongeveer 2 cm. Meng in een grote kom de groenten en oregano met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Kook de orzo in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet af en laat uitstomen.

Groenten bakken
2

Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier. Houd wat ruimte over aan een kant voor de ciabatta (zie Tip). Rooster de groenten 15 - 20 minuten in de oven, of tot ze zacht zijn. 

Tip: Kook je voor 3 personen of meer? Gebruik dan 2 bakplaten.

Tomatensaus maken
3

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de helft van de knoflook toe en fruit 3 minuten. Blus af met de passata en 1/2 el balsamicoazijn per persoon. Voeg per persoon: 1 tl gerookt paprikapoeder en 1/2 tl suiker toe en laat nog 5 - 7 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

Broodje bakken
4

Meng in een kleine kom de overige knoflook met de Italiaanse kruiden en 1 el olijfolie per persoon. Snijd de ciabatta open, besprenkel met de knoflook-kruidenolie en breng op smaak met peper en zout. Bak het knoflookbrood in 8 minuten krokant in de oven.

Kruiden-kaastopping maken
5

Hak het basilicum grof. Verkruimel de witte kaas boven de kleine kom die je hebt gebruikt voor de kruidenolie. Meng de witte kaas met het basilicum en breng op smaak met peper.

Serveren
6

Meng de groenten met de orzo. Verdeel de tomatensaus over de borden en schep de orzo erbovenop. Garneer met de kaas-basilicumtopping. Snijd het knoflookbrood in repen en serveer ernaast. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders