Skip to main content
Orzo met geroosterde bloemkool en bimi
Orzo met geroosterde bloemkool en bimi

Orzo met geroosterde bloemkool en bimi

Met verse citroentijm en amandelschaafsel

Bloemkool is hartstikke gezond en je kunt er veel kanten mee op: je kunt 'm koken, er bloemkoolcouscous van maken of, zoals in dit geval, roosteren in de pan. De roosjes worden op die manier knapperig vanbuiten en heerlijk zacht vanbinnen. De smaak wordt door het roosteren een beetje nootachtig, wat goed bij de amandelen past.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Amandelnoten
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2.5 gram

Verse citroentijm

150 gram

Bloemkool

50 gram

Bimi

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Amandelschaafsel

85 gram

Orzo

25 gram

Parmigiano reggiano-vlokken

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3079 kJ
Energie (kcal)736 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers9 g
Vezels9 g
Eiwitten26 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Ris de blaadjes citroentijm van de takjes. Weeg de bloemkool af, snijd de bloem van de bloemkool in zeer kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de bimi doormidden. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten bereiden
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de citroentijm, de bloemkool, de bimi en 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 18 – 22 minuten. Schud de pan af en toe, zodat de groenten niet aanbranden.

Amandelen roosteren
3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de geschaafde amandelen 3 – 4 minuten, of tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Orzo maken
4

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe, roer door tot elke korrel omringt is met boter en blus af met de bouillon. Kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe wanneer de orzo te droog wordt.

Op smaak brengen
5

Voeg de helft van de parmigiano reggiano toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden, schep de bloemkool met tijm over de orzo en garneer met de bimi, het gebakken amandelschaafsel en de overige parmigiano reggiano.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes