Noedelsoep met Japans gemarineerde kipfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedelsoep met Japans gemarineerde kipfilet

Noedelsoep met Japans gemarineerde kipfilet

met kastanjechampignons en paksoi

De Japans gemarineerde kipfiletreepjes in dit recept barsten van de smaken! Cayenne, anijs, kruidnagel... Proef jij ze allemaal terug?

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

125 gram

Kastanjechampignons

½ stuk(s)

Paksoi

100 gram

Japans gemarineerde kipfiletreepjes

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

500 ml

Kippenbouillon

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2088 kJ
Energie (kcal)499 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten34 g
waarvan suikers3 g
Vezels3 g
Eiwitten28 g
Zout7 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Soeppan met deksel

Instructies

Bouillon bereiden
1

Bereid de kippenbouillon.

Snijden
2

Rasp de gember of schil en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakken. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi grof.

Bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en de rode peper 2 – 3 minuten op middellaag vuur. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons en de paksoi toe en bak nog 2 minuten.

Soep koken
4

Voeg de bouillon toe aan de wok of soeppan en laat 6 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Voeg na 3 minuten de udonnoedels toe.

Op smaak brengen
5

Voeg 1 tl sojasaus per persoon toe aan de soep en breng verder op smaak met peper en eventueel extra sojasaus.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen.