Skip to main content
Tacobox | Mexicaanse avond
Tacobox | Mexicaanse avond

Tacobox | Mexicaanse avond

4 porties | met garnalen, gehakt, zelfgemaakte guacamole en salsa

.

Labels:
Recept
Allergenen :
Schaaldieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd50 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

360 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

10 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 bosje(s)

Bosui

2 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Paprika

1

Tomatenpuree

300 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten: Selderij, Soja, Tarwe, Ei, Mosterd)

2 stuk(s)

Avocado

2 stuk(s)

Limoen

12 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat: Tarwe)

150 gram

Crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

75 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

140 gram

Mais in blik

1 stuk(s)

Mango

1 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Sjalot

Zelf toevoegen

1 el

[Zoutarme] sojasaus

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)8180 kJ
Energie (kcal)1955 kcal
Vetten115.4 g
waarvan verzadigd38.4 g
Koolhydraten137.6 g
waarvan suikers43.2 g
Vezels22.6 g
Eiwitten86.3 g
Zout8 g
Trans Fat0.1 g
Potassium338.4 mg
Calcium46.3 mg
Iron0.7 mg

Benodigdheden

Kom
Zeef
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Guacamole maken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd 1 sjalot en 1 teentje knoflook fijn.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en schil. Doe het vruchtvlees in een kom en prak goed.
  • Pers een halve limoen uit in de kom.
  • Voeg de tomaat, sjalot en knoflook toe aan de avocado. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door.

 

Mangosalsa maken
2
  • Schil en snijd de mango in blokjes.
  • Snijd de overige sjalot en knoflook fijn.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Meng de mango, sjalot, knoflook en de helft van de koriander in een kom. Pers een 1/2 limoen uit in de kom en breng op smaak met peper en zout.
Gehakt bakken
3
  • Snijd de paprika in blokjes. Snijd de bosui fijn en bewaar het groene deel apart in een kleine kom als garnering.
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de helft van het witte deel van de bosui toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg dan de tomatenpuree, paprika, 1 zakje Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en sojasaus toe.
  • Giet de mais af. Voeg de mais en 2 el water toe aan de koekenpan en laat 6 - 8 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

.

Garnalen maken
4

 

  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de overige witte deel van de bosui toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg de garnalen en de overige van de Mexicaanse kruiden toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg 50 g crème fraîche en de overige van de koriander toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de overige halve limoen in partjes en bewaar apart. Pers de andere helft uit in de pan.
Toppings voorbereiden
5
  • Verwarm de tortilla’s in de voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 2 - 4 minuten.
  • Leg de cheddar en de overige van de crème fraîche in aparte kleine kommen.
Serveren
6
  • Serveer het gehakt en de garnalen in serveerschalen in het midden van de tafel.
  • Doe hetzelfde met de guacamole en mango salsa, evenals de tortilla’s, crème fraîche, kaas, het groene gedeelt van de bosui en limoenpartjes.
  • Laat iedereen zijn eigen taco’s samenstellen en genieten!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup
Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten
Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

met ovengroenten, frietjes en truffelmayonaise
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

met walnoottopping, gebakken sperziebonen en krieltjes
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met jalapeño's, paprika en avocado als extra
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Linguine met pesto en halloumi

Linguine met pesto en halloumi

met geroosterde cherrytomaten, pruimtomaat en rode ui
Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

met verse koriander en witte-kaassalsa

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige kerriesaus

Fusili met garnalen in romige kerriesaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in sinaasappelsaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in sinaasappelsaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde aardappelen en salade
Platbrood met garnalen en tahinsaus

Platbrood met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde cherrytomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderijpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, krieltjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus