
Limousinrunderen zijn niet zomaar runderen. Ze grazen in polderweides in het Belgische Schore en krijgen natuurlijke voeding zoals voedzame spelt en eiwitrijke luzerne - en dat proef je!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Sperziebonen
¼ stuk(s)
Wortel
250 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Limousinburger
50 ml
Kookroom
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
½ el
Rodewijnazijn
1
[Plantaardige] melk
1.5 el
[Plantaardige] roomboter
2 tl
Mosterd

Breng in 2 pannen met deksel ruim water aan de kook voor de aardappelen en voor de groenten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snijd de wortel in plakjes. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.

Kook de aardappelen met 1/4 bouillonblokje per persoon, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot puree. Voeg een scheutje melk en per persoon: 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.

Kook de sperziebonen en plakjes wortel afgedekt in 8 – 10 minuten gaar in de andere pan met deksel. Giet af, bewaar ze in de pan en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan behoud van een gezonde bloeddruk. En rijk aan ijzer en foliumzuur, belangrijke voedingsstoffen voor een energiek gevoel.

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de limousinburger 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Bak op de helft de sjalot en knoflook mee. Haal de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Verlaag het vuur en voeg de kookroom en per persoon: 2 el water, 1/2 el rodewijnazijn en 1 tl mosterd toe. Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten indikken. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg vlak voor serveren 1/2 el roomboter per persoon en de overige sjalot en knoflook toe aan de pan met sperziebonen en wortel. Verhit nog 1 – 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de puree en de limousinburger over de borden. Schep de wortel en sperziebonen erbij en serveer met de mosterdroomsaus.