Skip to main content
Limousinburger met mosterdroomsaus
Limousinburger met mosterdroomsaus

Limousinburger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree en sperziebonen met wortelen

Limousinrunderen zijn niet zomaar runderen. Ze grazen in polderweides in het Belgische Schore en krijgen natuurlijke voeding zoals voedzame spelt en eiwitrijke luzerne - en dat proef je!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Sperziebonen

¼ stuk(s)

Wortel

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Limousinburger

50 ml

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

½ el

Rodewijnazijn

1

[Plantaardige] melk

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

2 tl

Mosterd

Voedingswaarden

Energie (kJ)3684 kJ
Energie (kcal)881 kcal
Vetten50 g
waarvan verzadigd28 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers10 g
Vezels12.6 g
Eiwitten35 g
Zout3 g

Benodigdheden

Aardappelstamper
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Breng in 2 pannen met deksel ruim water aan de kook voor de aardappelen en voor de groenten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snijd de wortel in plakjes. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.

Puree maken
2

Kook de aardappelen met 1/4 bouillonblokje per persoon, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot puree. Voeg een scheutje melk en per persoon: 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten koken
3

Kook de sperziebonen en plakjes wortel afgedekt in 8 – 10 minuten gaar in de andere pan met deksel. Giet af, bewaar ze in de pan en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan behoud van een gezonde bloeddruk. En rijk aan ijzer en foliumzuur, belangrijke voedingsstoffen voor een energiek gevoel.

Burger bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de limousinburger 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Bak op de helft de sjalot en knoflook mee. Haal de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Verlaag het vuur en voeg de kookroom en per persoon: 2 el water, 1/2 el rodewijnazijn en 1 tl mosterd toe. Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten indikken. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten op smaak brengen
5

Voeg vlak voor serveren 1/2 el roomboter per persoon en de overige sjalot en knoflook toe aan de pan met sperziebonen en wortel. Verhit nog 1 – 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de puree en de limousinburger over de borden. Schep de wortel en sperziebonen erbij en serveer met de mosterdroomsaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders