Skip to main content
Limousinburger met mosterdroomsaus
Limousinburger met mosterdroomsaus

Limousinburger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree en sperziebonen met wortelen

Limousinrunderen zijn niet zomaar runderen. Ze grazen in polderweides in het Belgische Schore en krijgen natuurlijke voeding zoals voedzame spelt en eiwitrijke luzerne - en dat proef je!

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Green beans

¼ piece

Carrot

250 g

Potatoes

½ piece

Shallot

1 piece

Garlic

1 piece

Limousin burger

50 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Red wine vinegar

1

[Plant-based] milk

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

2 teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Energy (kJ)3684 kJ
Calories881 kcal
Fat50 g
Saturated Fat28 g
Carbohydrate65 g
Sugar10 g
Dietary Fiber12.6 g
Protein35 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Potato Masher
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng in 2 pannen met deksel ruim water aan de kook voor de aardappelen en voor de groenten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snijd de wortel in plakjes. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.

Puree maken
2

Kook de aardappelen met 1/4 bouillonblokje per persoon, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot puree. Voeg een scheutje melk en per persoon: 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten koken
3

Kook de sperziebonen en plakjes wortel afgedekt in 8 – 10 minuten gaar in de andere pan met deksel. Giet af, bewaar ze in de pan en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan behoud van een gezonde bloeddruk. En rijk aan ijzer en foliumzuur, belangrijke voedingsstoffen voor een energiek gevoel.

Burger bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de limousinburger 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Bak op de helft de sjalot en knoflook mee. Haal de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Verlaag het vuur en voeg de kookroom en per persoon: 2 el water, 1/2 el rodewijnazijn en 1 tl mosterd toe. Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten indikken. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten op smaak brengen
5

Voeg vlak voor serveren 1/2 el roomboter per persoon en de overige sjalot en knoflook toe aan de pan met sperziebonen en wortel. Verhit nog 1 – 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de puree en de limousinburger over de borden. Schep de wortel en sperziebonen erbij en serveer met de mosterdroomsaus.

This week's must-try HelloFresh recipes