Limousinrunderen zijn niet zomaar runderen. Ze grazen in polderweides in het Belgische Schore en krijgen natuurlijke voeding zoals voedzame spelt en eiwitrijke luzerne - en dat proef je!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Green beans
¼ piece
Carrot
250 g
Potatoes
½ piece
Shallot
1 piece
Garlic
1 piece
Limousin burger
50 milliliters
Cooking cream
(Contains: Melk (inclusief lactose))
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Red wine vinegar
1
[Plant-based] milk
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
2 teaspoon
Mustard
Breng in 2 pannen met deksel ruim water aan de kook voor de aardappelen en voor de groenten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snijd de wortel in plakjes. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
Kook de aardappelen met 1/4 bouillonblokje per persoon, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot puree. Voeg een scheutje melk en per persoon: 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de sperziebonen en plakjes wortel afgedekt in 8 – 10 minuten gaar in de andere pan met deksel. Giet af, bewaar ze in de pan en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan behoud van een gezonde bloeddruk. En rijk aan ijzer en foliumzuur, belangrijke voedingsstoffen voor een energiek gevoel.
Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de limousinburger 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Bak op de helft de sjalot en knoflook mee. Haal de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Verlaag het vuur en voeg de kookroom en per persoon: 2 el water, 1/2 el rodewijnazijn en 1 tl mosterd toe. Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten indikken. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg vlak voor serveren 1/2 el roomboter per persoon en de overige sjalot en knoflook toe aan de pan met sperziebonen en wortel. Verhit nog 1 – 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de puree en de limousinburger over de borden. Schep de wortel en sperziebonen erbij en serveer met de mosterdroomsaus.