Skip to main content
Koolrabisalade met geitenkaasbolletjes en bulgur
Koolrabisalade met geitenkaasbolletjes en bulgur

Koolrabisalade met geitenkaasbolletjes en bulgur

met appel, verse kruiden, balsamicodressing en pompoenpitten

Het woord “koolrabi” komt van het Duitse "kohl" (kool) en "rabi" (raap). Deze veelzijdige groente, met zijn milde, licht zoete smaak, kan in allerlei gerechten worden gebruikt - zelfs de bladeren zijn eetbaar!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Bron van vezels
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Kamut, Khorasan (tarwe), Rogge, Gerst, Gluten, Haver)

½ stuk(s)

Koolrabi

½ stuk(s)

Appel

50 gram

Spinazie

25 gram

Geitenkaasbolletjes met honing

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Hello Umami

5 gram

Verse dille & bieslook

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

30 ml

Water

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

¼ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2801 kJ
Energie (kcal)670 kcal
Vetten29.8 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten82.7 g
waarvan suikers19.6 g
Vezels14.8 g
Eiwitten20.7 g
Zout0.5 g
Potassium691.5 mg
Calcium116.7 mg
Iron2.1 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Bulgur bereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Voeg de bulgur toe en kook in 10 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
  • Schil ondertussen de koolrabi en snijd in blokjes.
  • Snijd eventueel de spinazie grof (zie Tip).

Tip: Je serveert de spinazie rauw. Houd je hier niet van? Kook de spinazie dan de laatste 2 minuten mee met de bulgur.

Pompoenpitten roosteren
2
  • Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit een klontje roomboter in dezelfde hapjespan op hoog vuur. Bak de koolrabi 2 - 3 minuten, of tot hij goudbruin kleurt.
  • Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe. Kook, afgedekt, 5 - 8 minuten op middelmatig vuur, of tot de koolrabi gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
Dressing maken
3
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in schijfjes.
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Meng in een kleine kom de balsamicocrème, extra vierge olijfolie, wittewijnazijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Roer de Hello Umami door de bulgur. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de spinazie op borden. Verdeel de bulgur, koolrabi, appel en geitenkaasbolletjes eroverheen.
  • Besprenkel met de balsamicodressing. 
  • Garneer met de pompoenpitten en de verse kruiden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders