Japanse noedelsoep met kipfilet

Japanse noedelsoep met kipfilet

Met champignons en paksoi

25 minuten
Beoordeeld met 3.3 / 4
Lees meer

Japanse noedelsoep, ook wel ramen, is makkelijk te maken en supersmaakvol. Het is een lichte soep waar je een heleboel groenten in kwijt kunt. Vandaag maak je de soep met gemarineerde kipfiletreepjes. Wil je het gerecht nog meer pit geven? Bak dan wat zaadjes van de rode peper mee.

Labels:Calorie-focusEten binnen 3 dagenFamilyLactosevrijQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenSoja
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

2 cm

Verse gember

½ stuks

Rode peper

250 g

Kastanjechampignons

150 g

Paksoi

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Japans gemarineerde kipfiletreepjes

200 g

Udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1000 ml

Kippenbouillon

Zelf toevoegen

3 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Zwarte peper

(Kan sporen van allergenen bevatten)
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)2159 kJ
Energie (kcal)516 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten38 g
waarvan suikers5.2 g
Vezels4 g
Eiwitten29 g
Zout8.3 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Cutting Board
Fruitmesje
Schilmesje
Wok met deksel
Kom
InstructiesPDF
Instructies
1

Bereid de kippenbouillon.

2

Schil de gember en snijd of rasp de gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de champignons in plakken. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi grof.

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en de rode peper 2 – 3 minuten op middellaag vuur. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de champignons en de paksoi toe en bak nog 2 minuten.

4

Voeg de bouillon toe aan de wok of soeppan en laat 6 minuten, afgedekt zachtjes koken. Voeg na 3 minuten de udonnoedels toe.

5

Voeg 1 tl sojasaus per persoon toe aan de soep en breng verder op smaak met peper en eventueel extra sojasaus.

6

Verdeel de soep over de soepkommen.