Skip to main content
Double veggie - Paddenstoelenrisotto van orzo
Double veggie - Paddenstoelenrisotto van orzo

Double veggie - Paddenstoelenrisotto van orzo

met spinazie en gele cherrytomaten als extra

4.4
(54)

Orzo is Italiaans voor gerst, maar is eigenlijk een pasta! Hij heeft zijn naam aan de vorm te danken, wordt ook wel risoni genoemd, en bestaat ook in volkoren variant.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Vers basilicum

⅓ bosje(s)

Bosui

125 gram

Gele cherrytomaten

85 gram

Orzo

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

40 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)344 kcal
Energie (kJ)1440 kJ
Vetten24.9 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten10.8 g
waarvan suikers4.6 g
Vezels4.2 g
Eiwitten22.1 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Scheur de blaadjes basilicum klein en snijd de bosui in ringen. Halveer de cherrytomaten.

Fruiten
2

Verhit de helft van de roomboter in pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.

Orzo koken
3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.

Pitten roosteren
4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium zorgt voor sterke botten en gezonde spieren, en fosfor voor sterke botten en tanden.

Risotto afmaken
5

Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en bosui 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe aan de orzo en laat slinken. Voeg de paddenstoelen, cherrytomaten, bosui en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de orzo en laat al roerend smelten (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je van een extra bite? Bak de helft van de bosui mee in de koekenpan en gebruik de rest om het gerecht mee te garneren.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden. Bestrooi met de pompoenpitten en garneer met de overige kruidenkaas en het basilicum.

Tip: Wist je dat paddenstoelen schimmels zijn? Ze worden beschouwd als groente en zijn rijk aan vitamine B2. Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders