Skip to main content
Double veggie - Paddenstoelenrisotto van orzo
Double veggie - Paddenstoelenrisotto van orzo

Double veggie - Paddenstoelenrisotto van orzo

met spinazie en gele cherrytomaten als extra

4.4
(54)

Orzo is Italiaans voor gerst, maar is eigenlijk een pasta! Hij heeft zijn naam aan de vorm te danken, wordt ook wel risoni genoemd, en bestaat ook in volkoren variant.

Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Shallot

1 piece

Garlic

2.5 g

Fresh basil

⅓ bunch

Scallions

125 g

Yellow cherry tomatoes

85 g

Orzo

10 g

Pumpkin seeds

(May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

175 g

Pre-cut ​​mushroom mix

100 g

Spinach

(May be present: Selderij)

40 g

Herbed cheese cubes

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories344 kcal
Energy (kJ)1440 kJ
Fat24.9 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate10.8 g
Sugar4.6 g
Dietary Fiber4.2 g
Protein22.1 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Scheur de blaadjes basilicum klein en snijd de bosui in ringen. Halveer de cherrytomaten.

Fruiten
2

Verhit de helft van de roomboter in pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.

Orzo koken
3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.

Pitten roosteren
4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium zorgt voor sterke botten en gezonde spieren, en fosfor voor sterke botten en tanden.

Risotto afmaken
5

Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en bosui 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe aan de orzo en laat slinken. Voeg de paddenstoelen, cherrytomaten, bosui en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de orzo en laat al roerend smelten (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je van een extra bite? Bak de helft van de bosui mee in de koekenpan en gebruik de rest om het gerecht mee te garneren.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden. Bestrooi met de pompoenpitten en garneer met de overige kruidenkaas en het basilicum.

Tip: Wist je dat paddenstoelen schimmels zijn? Ze worden beschouwd als groente en zijn rijk aan vitamine B2. Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes