Orzo is Italiaans voor gerst, maar is eigenlijk een pasta! Hij heeft zijn naam aan de vorm te danken, wordt ook wel risoni genoemd, en bestaat ook in volkoren variant.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Shallot
1 piece
Garlic
2.5 g
Fresh basil
⅓ bunch
Scallions
125 g
Yellow cherry tomatoes
85 g
Orzo
10 g
Pumpkin seeds
(May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)
175 g
Pre-cut mushroom mix
100 g
Spinach
(May be present: Selderij)
40 g
Herbed cheese cubes
(Contains: Melk (inclusief lactose))
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Scheur de blaadjes basilicum klein en snijd de bosui in ringen. Halveer de cherrytomaten.
Verhit de helft van de roomboter in pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.
Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Tip: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium zorgt voor sterke botten en gezonde spieren, en fosfor voor sterke botten en tanden.
Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en bosui 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe aan de orzo en laat slinken. Voeg de paddenstoelen, cherrytomaten, bosui en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de orzo en laat al roerend smelten (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Houd je van een extra bite? Bak de helft van de bosui mee in de koekenpan en gebruik de rest om het gerecht mee te garneren.
Verdeel de orzo over de borden. Bestrooi met de pompoenpitten en garneer met de overige kruidenkaas en het basilicum.
Tip: Wist je dat paddenstoelen schimmels zijn? Ze worden beschouwd als groente en zijn rijk aan vitamine B2. Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen.