Skip to main content
Aziatische stir-fry met bulgogi-gehaktballetjes en pinda's
Aziatische stir-fry met bulgogi-gehaktballetjes en pinda's

Aziatische stir-fry met bulgogi-gehaktballetjes en pinda's

met rijst, paksoi, spitskool en citroen

4.0
(144)

Sesamolie is geliefd om zijn rijke, nootachtige smaak en niet weg te denken uit de Aziatische keuken. Sesamolie wordt vaak gebruikt om gerechten af te maken, maar kan ook worden gebruikt als bakolie, vooral in recepten waarbij op lage temperatuur wordt gebakken.

Allergenen:
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Sesamzaad
Vis
Soja
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Paksoi

35 gram

Bulgogisaus

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

75 gram

Basmatirijst

100 gram

Gesneden spitskool

¼ stuk(s)

Citroen

4 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Thaise kruiden

(Kan bevatten: Selderij, Ei, Gluten, Mosterd, Soja)

¼ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

Zelf toevoegen

1 el

Water voor saus

180 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3542 kJ
Energie (kcal)846 kcal
Vetten35.9 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten98.8 g
waarvan suikers29 g
Vezels13.3 g
Eiwitten34.2 g
Cholesterol0.3 mg
Zout4.1 g
Trans Fat0.3 g
Potassium503.7 mg
Calcium85.6 mg
Iron0.7 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de helft van de sesamolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook en de helft van de gemberpuree.
  • Voeg de rijst en de bouillon toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. 
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad klein. Snijd de wortel in dunne halve maantjes.
Gehaktballetjes bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Bak de wortel 1 minuut in dezelfde pan.
  • Voeg de paksoi, Koreaanse kruidenmix en spitskool toe. Voeg de overige knoflook, overige gemberpuree en sambal naar smaak toe. Roerbak 2 - 3 minuten.
Saus toevoegen
3
  • Leg de gehaktballetjes terug in de pan. Voeg de bulgogisaus, de overige sesamolie en de aangegeven hoeveelheid water toe. Roer goed door. 
  • Roerbak het geheel 2 - 3 minuten op hoog vuur.
  • Proef de saus en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Snijd de citroen in partjes.
Serveren
4
  • Serveer de rijst op diepe borden en verdeel de stir-fry over de rijst.
  • Besprenkel de gehaktballetjes met de ketjap.
  • Garneer met de pinda's en citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders