Skip to main content
Aubergine en courgette uit de oven
Aubergine en courgette uit de oven

Aubergine en courgette uit de oven

met casarecce, tomaat en basilicum

Casarecce betekent huisgemaakt in het Italiaans. De specifieke vorm wordt bereikt door de pasta rond een klein stokje te rollen en is perfect om saus vast te houden.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Passata

50 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

90 gram

Casarecce

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

2.5 gram

Vers basilicum

⅓ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

¼ stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2643 kJ
Energie (kcal)632 kcal
Vetten20.1 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten82.6 g
waarvan suikers16.9 g
Vezels8.1 g
Eiwitten26 g
Zout1.4 g
Potassium496.8 mg
Calcium35.3 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Ovenschaal
Pan met deksel

Instructies

Groenten bakken
1

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine en courgette 4 - 5 minuten per kant (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je een grillpan? Dan kun je de aubergine- en courgetteplakken ook grillen in plaats van bakken.

2

Meng in een kom de passata met de knoflook, de zwarte balsamicoazijn, suiker en Siciliaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten in de oven bakken
3

Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek de saus met aubergineplakken. Leg vervolgens een laag tomaat en een laag courgette eroverheen. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn en eindig met een laag saus. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de ovenschotel 20 - 25 minuten in de oven.

4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan en kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en meng met extra vierge olijfolie naar smaak. Snijd het basilicum in fijne reepjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders