Skip to main content
Zoete-aardappelsoep met witte kaas
Zoete-aardappelsoep met witte kaas

Zoete-aardappelsoep met witte kaas

met paashaasbroodje en knapperige courgette-cashewtopping

4.1
(70)

Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Seizoensbroodje

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja, Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose))

100 gram

Aardappelen

100 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

50 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat: Cashewnoten Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

350 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2999 kJ
Energie (kcal)717 kcal
Vetten31.2 g
waarvan verzadigd12.2 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers18.2 g
Vezels17.9 g
Eiwitten24.1 g
Zout3.6 g
Potassium536.3 mg
Calcium82.5 mg
Iron2 mg

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Weeg beide soorten aardappelen af, schil en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd 2/3 de courgette in kleine blokjes. Snijd de overige courgette in grove stukken.

Soep koken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 30 seconden. Voeg de Peruaanse kruidenmix toe en bak 30 seconden verder. Voeg de bouillon, de aardappelen, de zoete aardappel en de grofgesneden courgette toe. Breng aan de kook en zet het vuur middellaag. Dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

Toppings snijden
3

Snijd ondertussen de verse koriander grof en snijd de witte kaas in blokjes (zie Tip). Bak het broodje 8 - 10 minuten in de oven.

Tip: Serveer de koriander apart, zodat iedereen deze zelf naar smaak kunt toevoegen.

Courgette bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgetteblokjes 6 - 8 minuten, of tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Soep pureren
5

Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Meng de zwarte balsamicoazijn erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over diepe borden. Garneer met de witte kaas, de cashewstukjes, de courgette en de koriander (zie Tip). Serveer met het broodje.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de kaas en bewaar de rest voor een andere keer.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders