Skip to main content
W50 - Veggie - High Fiber - Green Lentils

W50 - Veggie - High Fiber - Green Lentils

With a garlic poppy seed roll

Labels:
Bron van vezels
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Gerst
Rogge
Sesamzaad
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

60 gram

Groene linzen

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

75 gram

Gesneden boerenkool

1 stuk(s)

Maanzaadbroodje

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe, Gerst, Rogge, Sesamzaad Kan bevatten: Ei, Lupine, Mosterd, Pinda's, Selderij, Soja, Noten, Gluten, Melk (inclusief lactose))

10 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

10 ml

Sojasaus met minder zout

(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

375 ml

Water

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Wittewijnazijn

Voedingswaarden

Energie (kJ)3245 kJ
Energie (kcal)776 kcal
Vetten28.5 g
waarvan verzadigd12.6 g
Koolhydraten87.6 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels31.8 g
Eiwitten35.5 g
Zout3.4 g
Potassium177.8 mg
Calcium28 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Large Pot
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1

Preheat the oven to 200ºC. Finely chop the onion, slice the leek, and cut the carrot into crescents. 

2

Heat a drizzle of olive oil in a large lidded pot over medium-high heat. Add the onion, leek and carrot to the pot. Fry for 3 - 4 minutes or until softened. In the meantime, crush or mince half of the garlic. Add the minced garlic, Italian seasoning, soy sauce, white wine vinegar and half of the thyme and fry for a further minute.

3

Crumble in the stock cube, add the lentils and the water. Bring to a boil. Cover and simmer on medium-low heat for 20 - 25 minutes until the lentils are tender. Add the kale for the last 15 minutes of cooking.

Did you know... kale contains provitamin A, or carotenoids, which the body converts to vitamin A. Vitamin A supports the immune system and healthy skin.

4

Cut the rolls open and lay them cut side up on a parchment-lined baking sheet. Drizzle with extra virgin olive oil to taste and sprinkle over the rest of the thyme. Season to taste with pepper and salt. Bake in the oven for 6 - 8 minutes. Cut the rest of the garlic in half lengthwise. When still warm, rub the bread with the garlic clove. 

5

Add the cooking cream to the stew and simmer for another 5 minutes. Season to taste with pepper and salt. 

6

Serve the stew in bowls and top with the pecorino. Serve with the garlic poppy seed rolls. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders