Skip to main content
Thaise curry met babymais en chili-pinda's

Thaise curry met babymais en chili-pinda's

met sobanoedels en peterselie

3.8
(202)

Met dit recept tover je 288 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Vegan
Lactose-arm
Vegetarisch
Snel & gezond
Allergenen:
Tarwe
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode peper

1.25 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Gele wortel

½ stuk(s)

Paprika

½ zakje(s)

Gele currykruiden

½ zakje(s)

Gedroogde laos

½ zakje(s)

Gemalen korianderzaad

65 gram

Babymais

100 gram

Sobanoedels

(Bevat: Tarwe)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Sesamzaad, Noten)

100 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

¼ el

Zonnebloemolie

⅓ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)796 kcal
Energie (kJ)3331 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd17.9 g
Koolhydraten97.8 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels11.1 g
Eiwitten26.1 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan
Rasp
Hapjespan
Schuimspaan
Koekenpan

Instructies

Snijden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de babymais en de sobanoedels.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd 1/3 rode peper per persoon fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn. 
  • Snijd de wortel in halve maantjes. Snijd de paprika in reepjes.
Smaakmakers bakken
2
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, gember, wortel, paprika en 2/3 van: de knoflook en de rode peper 3 - 4 minuten.
  • Voeg de gele currykruiden, laos, koriander en 1/3 bouillonblokje per persoon toe aan de pan en bak 1 minuut. 
  • Blus af met 150 ml water per persoon. Breng aan de kook en kook 2 - 3 minuten.
Sobanoedels koken
3
  • Halveer de babymais in de lengte.
  • Kook de babymais 30 seconden tot 1 minuut in de pan. Haal de babymais uit de pan met een schuimspaan en bewaar apart.
  • Kook de sobanoedels 3 - 4 minuten in dezelfde pan. Giet af en roer een scheutje olie door de noedels zodat ze niet aan elkaar plakken.
  • Hak ondertussen de pinda's fijn. 
Pindakruim bakken
4
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en bak de pinda's met de overige rode peper en knoflook 1 - 2 minuten, of tot goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd de bladpeterselie fijn.
Curry afmaken
5
  • Voeg de kokosmelk toe aan de curry en kook 2 - 3 minuten op laag vuur (zie Tip).
  • Was de limoen grondig. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen in 4 partjes.
  • Voeg de sobanoedels, de limoenrasp en het sap van 1 limoenpartje per persoon toe aan de curry. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Roer goed door.

Tip: Voeg eventueel een scheutje water toe als de curry te droog wordt.

Serveren
6
  • Verdeel de curry met sobanoedels over diepe borden.
  • Leg de babymais op de curry.
  • Besprenkel de babymais met sojasaus naar smaak.
  • Garneer met de bladpeterselie en de chili-pinda's. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders