Skip to main content
Thaise curry met babymais en chili-pinda's

Thaise curry met babymais en chili-pinda's

met sobanoedels en peterselie

3.8
(202)

Met dit recept tover je 288 gram groenten per portie op je bord.

Tags:
Plant-Based
Lactose Free
Veggie
Allergens:
Tarwe
Pinda's

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

Red chili pepper

1.25 teaspoon

Fresh ginger

1 piece

Garlic

½ piece

Yellow carrot

½ piece

Bell pepper

½ sachet(s)

Yellow curry spices

½ sachet(s)

Dried galangal

½ sachet(s)

Ground coriander

65 g

Baby corn

100 g

Soba noodles

(Contains: Tarwe)

10 g

Salted peanuts

(Contains: Pinda's May be present: Sesamzaad, Noten)

100 milliliters

Coconut milk

½ piece

Lime

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Zonnebloemolie

⅓ piece

Zoutarm groentebouillonblokje

to taste

[Zoutarme] sojasaus

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories796 kcal
Energy (kJ)3331 kJ
Fat30 g
Saturated Fat17.9 g
Carbohydrate97.8 g
Sugar14.5 g
Dietary Fiber11.1 g
Protein26.1 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Grater
Casserole
Slotted Spoon
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de babymais en de sobanoedels.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd 1/3 rode peper per persoon fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn. 
  • Snijd de wortel in halve maantjes. Snijd de paprika in reepjes.
Smaakmakers bakken
2
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, gember, wortel, paprika en 2/3 van: de knoflook en de rode peper 3 - 4 minuten.
  • Voeg de gele currykruiden, laos, koriander en 1/3 bouillonblokje per persoon toe aan de pan en bak 1 minuut. 
  • Blus af met 150 ml water per persoon. Breng aan de kook en kook 2 - 3 minuten.
Sobanoedels koken
3
  • Halveer de babymais in de lengte.
  • Kook de babymais 30 seconden tot 1 minuut in de pan. Haal de babymais uit de pan met een schuimspaan en bewaar apart.
  • Kook de sobanoedels 3 - 4 minuten in dezelfde pan. Giet af en roer een scheutje olie door de noedels zodat ze niet aan elkaar plakken.
  • Hak ondertussen de pinda's fijn. 
Pindakruim bakken
4
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en bak de pinda's met de overige rode peper en knoflook 1 - 2 minuten, of tot goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd de bladpeterselie fijn.
Curry afmaken
5
  • Voeg de kokosmelk toe aan de curry en kook 2 - 3 minuten op laag vuur (zie Tip).
  • Was de limoen grondig. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen in 4 partjes.
  • Voeg de sobanoedels, de limoenrasp en het sap van 1 limoenpartje per persoon toe aan de curry. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Roer goed door.

Tip: Voeg eventueel een scheutje water toe als de curry te droog wordt.

Serveren
6
  • Verdeel de curry met sobanoedels over diepe borden.
  • Leg de babymais op de curry.
  • Besprenkel de babymais met sojasaus naar smaak.
  • Garneer met de bladpeterselie en de chili-pinda's. 

This week's must-try HelloFresh recipes