Skip to main content
Tex-Mex stijl pizza met avocado
Tex-Mex stijl pizza met avocado

Tex-Mex stijl pizza met avocado

met witte kaas, tomatensalsa en paprika

4.4
(38)

De 'Tex' in Tex-Mex staat voor Texas en deze keuken behoort tot de Tejanos - de Spaans-Mexicaanse bewoners van deze staat.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Avocado

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Rode ui

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3818 kJ
Energie (kcal)912 kcal
Vetten35.1 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten112.7 g
waarvan suikers19.3 g
Vezels10.9 g
Eiwitten28.5 g
Zout4 g
Potassium483 mg
Calcium31.5 mg
Iron0.7 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes.

Tomatensaus maken
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak), de passata, de knoflook en de helft van de ui toe en verwarm 4 - 5 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Je serveert een deel van de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak dan alle ui dan in de volgende stap mee in de tomatensaus.

Pizza bakken
3

Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat en besmeer het pizzadeeg met de tomatensaus (zie Tip). Beleg de pizza met de geraspte kaas en paprika en bak 13 - 15 minuten in de oven.

Tip: Je hebt geen extra bakpapier nodig. Het pizzadeeg is namelijk in bakpapier gerold.

Toppings bereiden
4

Snijd de koriander fijn. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de tomaat in blokjes en verkruimel de witte kaas. Meng in een kleine kom de tomaat, koriander en de overige ui (zie Tip). Voeg de extra vierge olijfolie en wittewijnazijn toe, meng goed en breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Serveer de koriander eventueel apart zodat iedereen deze naar smaak kan toevoegen.

Pizza beleggen
5

Haal de pizza uit de oven en garneer met de avocado en de witte kaas (zie Tip). 

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk en rijk aan zout. Let jij op je calorie- of zout-inname? Gebruik dan de helft van de witte kaas en bewaar de rest voor een andere dag.

Serveren
6

Verdeel de pizza over de borden en garneer met de tomatensalsa.

Weetje: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders