Skip to main content
Sesamnoedels met zoet-pittige varkensreepjes
Sesamnoedels met zoet-pittige varkensreepjes

Sesamnoedels met zoet-pittige varkensreepjes

met gefrituurde uitjes, bosui en spitskool

Nieuw ingrediënt in je box! Harissa is een pittige, aromatische mix van chili en kruiden. Perfect om curry's, vlees en sauzen extra smaak te geven.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Varkensreepjes met Oosterse kruiden

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

½ zakje(s)

Hello Harissa

¼ bosje(s)

Bosui

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

100 gram

Gesneden spitskool

½ stuk(s)

Wortel

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad, Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3007 kJ
Energie (kcal)719 kcal
Vetten29.4 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten71.5 g
waarvan suikers26.8 g
Vezels10.5 g
Eiwitten36.2 g
Zout4.4 g
Potassium98.8 mg
Calcium15.6 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Pan
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de noedels. Kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Rasp de wortel.

Weetje: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.

Groenten bakken
2
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spitskool en het witte gedeelte van de bosui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de wortel toe aan de koekenpan en bak 2 - 3 minuten verder.
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak het varkensvlees 2 - 3 minuten.
Afmaken
3
  • Meng de ketjap, zoet-pittige chilisaus, harissa (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en sojasaus door het varkensvlees (zie Tip).
  • Bak 2 minuten en haal de pan van het vuur.
  • Voeg de sesamzaadjes toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.

Serveren
4
  • Voeg de groenten, de noedels en de Koreaanse kruidenmix toe aan het varkensvlees en meng goed.
  • Verdeel de noedels over diepe borden en besprenkel met de sesamolie.
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de gefrituurde uitjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei
Rendang met kokosrijst

Rendang met kokosrijst

met zoetzure komkommer-wortelsalade
Bao bun met sticky varkenshaas

Bao bun met sticky varkenshaas

met zoetzuur, sugarsnaps en zoete Aziatische saus
Gebakken noedels met garnalen en Chinese kool

Gebakken noedels met garnalen en Chinese kool

met wortel, gember en verse koriander
Koreaanse-stijl gefrituurde kip

Koreaanse-stijl gefrituurde kip

met zoetzure groenten en broccolirijst
Noedels met meiraap in curry-kokossaus

Noedels met meiraap in curry-kokossaus

met peultjes en pinda's
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Wortel-preistamppot met spekjes en gehaktballen

Wortel-preistamppot met spekjes en gehaktballen

met een zelfgemaakte jus
Pittige curry met kip en rijst

Pittige curry met kip en rijst

met paprika, cherrytomaten en verse koriander
Vegetarische quesadilla met mozzarella

Vegetarische quesadilla met mozzarella

met witte kaas, salsa en chilimayonaise
Gebakken zalm met een dille roomsaus

Gebakken zalm met een dille roomsaus

met sperziebonen, wortel en aardappelpuree
Double veggie - Huevos rancheros met cannellinibonen, avocado en cheddar

Double veggie - Huevos rancheros met cannellinibonen, avocado en cheddar

met extra groenten, tomaten, verse koriander en limoen
Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado

Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado

met cheddar, zure room en mini-tortilla's
Thais gekruide hamburger met chili-mayonaise

Thais gekruide hamburger met chili-mayonaise

met zoete puntpaprika, zoetzure groenten en sesamfrietjes
Vegetarische hokkien noedels

Vegetarische hokkien noedels

met ei, Oosterse groenten, kastanjechampignons en taugé
Sticky Thaise stijl gehaktballetjes

Sticky Thaise stijl gehaktballetjes

met sesamnoedels en pinda's

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Italiaanse stijl tortellonisoep met spinazie

Italiaanse stijl tortellonisoep met spinazie

met Italiaanse kaas en basilicumcrème
Singapore stijl noedels met garnalen en buikspek

Singapore stijl noedels met garnalen en buikspek

geïnspireerd op Hokkien Mee, met gefrituurde uitjes en limoen
Lomo saltado stijl biefstukreepjes met frietjes

Lomo saltado stijl biefstukreepjes met frietjes

Peruaanse klassieker, met tomaat, peterselie en paprika
Romige kipgehaktballetjes met orzo en broccoli

Romige kipgehaktballetjes met orzo en broccoli

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Sticky kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

Sticky kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

met rijst, rode peper en gele currykruiden
Romige groenelinzenstoof met pecorino

Romige groenelinzenstoof met pecorino

met boerenkool en knoflook-maanzaadbroodje
Pesto mac & cheese met kaasblokjes en mozzarella

Pesto mac & cheese met kaasblokjes en mozzarella

met verborgen groenten voor kinderen: broccoli
Kikkererwtencurry met zoete aardappel

Kikkererwtencurry met zoete aardappel

met rijst, abrikozenchutney en verse kruiden
Goedgevulde couscousbowl met witte kaas

Goedgevulde couscousbowl met witte kaas

met zoete aardappel, citroen, amandelen en komkommer
Entrecote met sinaasappelgeglaceerde wortels en amandelschaafsel

Entrecote met sinaasappelgeglaceerde wortels en amandelschaafsel

met zoete-aardappelpuree, uienjus en komkommersalade
Keto-vriendelijke varkenshaassalade met witte kaas en komkommeryoghurt

Keto-vriendelijke varkenshaassalade met witte kaas en komkommeryoghurt

met geroosterde aubergine, botersla en cashewstukjes
Kaasschnitzel met knoflookkrieltjes

Kaasschnitzel met knoflookkrieltjes

met romige komkommer-appelsalade en verse kruiden
Vistaco's met avocado-kiwisalsa en zure room

Vistaco's met avocado-kiwisalsa en zure room

met jalapeño, rodekool en verse kruiden
Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

met kappertjes, sperziebonen en verse dille
Kipfilethaasje in zoete sojasaus met pikante honingpinda's

Kipfilethaasje in zoete sojasaus met pikante honingpinda's

met knoflookrijst, paksoi en wortel
Vlaamse stijl saucijzenbroodjes

Vlaamse stijl saucijzenbroodjes

met zelfgemaakte appelmoes en rauwkost
Romige zoete-aardappeldahl met naan

Romige zoete-aardappeldahl met naan

met pompoenpittensalsa, limoen en spinazie
Stir-fry met pittige tempeh in zoete Aziatische saus

Stir-fry met pittige tempeh in zoete Aziatische saus

met aardappelpartjes en groenten
Kippendijreepjes in gele currysaus

Kippendijreepjes in gele currysaus

met bloemkoolrijst en paprika
Plantaardige schnitzel met knoflook-gemberrijst

Plantaardige schnitzel met knoflook-gemberrijst

met zoetzure rauwkost, zoete Aziatische saus en gomasio