Skip to main content
Schelvisfilet met noedels en zoete mangochutney

Schelvisfilet met noedels en zoete mangochutney

4.2
(650)

In dit gerecht wordt de vis gecombineerd met een zoete, lichtpittige mangochutney. De sojasaus versterkt deze smaak en zorgt ook een beetje voor dat oosterse tintje. De peen geeft een lichte bite. Dit gerecht heb je zo op tafel en is makkelijk te bereiden.

Labels:
Kook mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen:
Gluten
Vis
Soja
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Peen

100 gram

Snijbonen, gesneden

70 gram

Noedels

(Bevat: Gluten)

1 stuk(s)

Schelvisfilet zonder huid

(Bevat: Vis)

5 ml

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

40 gram

Mangochutney

(Bevat: Mosterd Kan bevatten: Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2406 kJ
Energie (kcal)575 kcal
Vetten9 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers29.7 g
Vezels11 g
Eiwitten31 g
Zout1.9 g

Instructies

Water koken
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

Groenten bakken
2

Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de peen in dunne halve plakken. Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de rode ui, peen en snijbonen 7 - 9 minuten met 1 el water per persoon op middelhoog vuur. Voeg eventueel extra water toe om de peen zachter te krijgen.

Noedels koken
3

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 4 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Vis bakken
4

Verhit ondertussen de overige roomboter in een koekenpan op middelaag vuur en bak de schelvisfilet ongeveer 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Op smaak brengen
5

Voeg de noedels, de sojasaus en de helft van de mangochutney toe aan de groente en breng op smaak met peper en zout (zie tip!).

Serveren
6

Verdeel de noedels met groente over de borden. Serveer met de schelvisfilet en de overige mangochutney.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders