In dit gerecht wordt de vis gecombineerd met een zoete, lichtpittige mangochutney. De sojasaus versterkt deze smaak en zorgt ook een beetje voor dat oosterse tintje. De peen geeft een lichte bite. Dit gerecht heb je zo op tafel en is makkelijk te bereiden.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
½ unit
Peen
100 g
Snijbonen, gesneden
70 g
Noedels
(Contains: Gluten)
1 unit
Schelvisfilet zonder huid
(Contains: Vis)
5 milliliters
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
40 g
Mangochutney
(Contains: Mosterd May be present: Noten, Pinda's)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.
Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de peen in dunne halve plakken. Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de rode ui, peen en snijbonen 7 - 9 minuten met 1 el water per persoon op middelhoog vuur. Voeg eventueel extra water toe om de peen zachter te krijgen.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 4 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de overige roomboter in een koekenpan op middelaag vuur en bak de schelvisfilet ongeveer 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de noedels, de sojasaus en de helft van de mangochutney toe aan de groente en breng op smaak met peper en zout (zie tip!).
Verdeel de noedels met groente over de borden. Serveer met de schelvisfilet en de overige mangochutney.