Skip to main content
Tofu met kruidige spinaziecurry
Tofu met kruidige spinaziecurry

Tofu met kruidige spinaziecurry

met knoflookrijst, gele currykruiden en rode peper

3.5
(150)

Basmatirijst komt oorspronkelijk uit het noorden van India en wordt daar al eeuwenlang gekoesterd om zijn unieke smaak en aroma. Een perfecte toets aan dit recept!

Labels:
Calorie Smart
Plant-based
Extra Veggies
Allergenen:
Selderij
Soja
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Spinazie

½ zakje(s)

Gele currykruiden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Tomaat

75 gram

Basmatirijst

1 tl

Gemalen kurkuma

90 gram

Gekruide tofublokjes

(Bevat: Selderij, Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zonnebloemolie

180 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2432 kJ
Energie (kcal)581 kcal
Vetten20.1 g
waarvan verzadigd6.3 g
Koolhydraten73.7 g
waarvan suikers8.8 g
Vezels10.5 g
Eiwitten24.2 g
Zout1.5 g
Potassium75.9 mg
Calcium226.5 mg
Iron4.2 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon.
  • Verhit de roomboter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ui toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg daarna de basmatirijst en de bouillon toe.
  • Breng aan de kook, zet het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. 
  • Haal vervolgens de pan van het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten staan.
Curry maken
2
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de rode peper, tomaat en kurkuma 1 - 2 minuten.
  • Hak ondertussen de spinazie grof en voeg in delen toe aan de hapjespan.
  • Laat de spinazie slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Tofu bakken
3
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de tofu 3 minuten.
  • Voeg daarna de gele currykruiden toe en bak nog 1 minuut.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Verdeel de spinaziecurry en de gebakken tofu over de rijst.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders