Skip to main content
Rundertartaar met gekarameliseerde witlof en aardappelen
Rundertartaar met gekarameliseerde witlof en aardappelen

Rundertartaar met gekarameliseerde witlof en aardappelen

4.1
(379)

Dit gerecht maken we met een zoete twist! Je karameliseert de witlof, waardoor het lekker zoet wordt. Deze halfgedroogde rode en gele tomaten zijn gemarineerd in een olie van knoflook en mediterrane kruiden.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

2 unit

Witlof

35 g

Semi-gedroogde tomatenmix

40 g

Meslcun

1 unit

Rundertartaar

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

½ teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2512 kJ
Calories601 kcal
Fat24 g
Saturated Fat6.1 g
Carbohydrate58 g
Sugar12.5 g
Dietary Fiber7 g
Protein34 g
Salt0.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Lid
Large Pan
Casserole with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen en verwarm de oven voor op 220 graden.

Besprenkel de aardappelen met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout
2

Was de aardappelen (nicola) grondig, snijd in plakken van een 1/2 cm en kook 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, dep droog (met een schone theedoek) en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de aardappelen met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 20 minuten in de oven.

Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan of grote koekenpan met deksel en bak de witlof 1 minuut op hoog vuur
3

Snijd ondertussen de witlof in de lengte in parten. Laat de harde kern zitten zodat de bladeren niet losvallen. Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan of grote koekenpan met deksel en bak de witlof 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur lager, bestrooi de witlof met peper en zout en bak, afgedekt, 10 - 15 minuten.

Snijd ondertussen de halfgedroogde rode en gele tomaten klein
4

Snijd ondertussen de halfgedroogde rode en gele tomaten klein en meng deze met de mesclun in een saladekom. Breng op smaak met de zwarte balsamicoazijn.

5

Verhit, als de aardappelen en witlof bijna klaar zijn, de overige roomboter in een koekenpan en bak de rundertartaar 2 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout en laat daarna 1 minuut rusten.

6

Zet het vuur van de witlof hoog, voeg de honing toe en karameliseer de witlof 2 minuten. Schep tussendoor voorzichtig om.

Verdeel de witlof, aardappelen en rundertartaar over de borden en serveer met de salade
7

Verdeel de witlof, aardappelen en rundertartaar over de borden en serveer met de salade.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes