Skip to main content
Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie
Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie

Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie

De worst is op smaak gebracht met zoete paprika, gemberpoeder, tijm, nootmuskaat en foelie

3.3
(4,4K)

Een ode aan de herfst: je combineert een Brandt & Levieworst met in bokbier gestoofde prei en bleekselderij. Om de Hollandse groenten af te blussen gebruik je een herfstbok met een zachte smaak en een vleugje karamel, kaneel en bosbessen. Dit speciaalbier (6,6% alcohol: dit verdampt in het gerecht) is op en top herfst en combineert goed met de gekruide worst.

Allergens:
Noten
Selderij
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Vastkokende aardappelen

1 unit

Worst van Brandt & Levie

(Contains: Noten)

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Prei

50 g

Bleekselderij

(Contains: Selderij)

¼ unit

Groslch bokbier

(Contains: Gluten)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories756 kcal
Energy (kJ)3163 kJ
Fat32 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate75 g
Dietary Fiber12 g
Protein29 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Aluminum Foil
Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

1

Breng in een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook. Schil of was de aardappelen (milva) grondig en snijd in parten. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Bak de worst.
2

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de Brandt & Levieworst, afgedekt, 6 – 8 minuten. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.

3

Snipper ondertussen de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen.

Voeg de groenten toe.
4

Voeg, nadat je de worst uit de koekenpan gehaald hebt, de helft van de roomboter toe aan de koekenpan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de prei en bleekselderij toe, draai het vuur hoger en roerbak 2 minuten. Blus af met het bokbier, voeg de worst toe (inclusief vocht) en smoor, afgedekt, 6 – 8 minuten op laag vuur. Haal eventueel de laatste 2 minuten de deksel van de pan om overtollig vocht te laten verdampen.

Stamp de aardappelen tot een grove puree.
5

Stamp ondertussen de aardappelen tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd door de puree en breng verder op smaak met peper en zout.

Besprenkel met bakvet en verdeel het gerecht over de borden.
6

Verdeel de aardappelpuree, de gestoofde groenten en de Brandt & Levieworst over de borden. Besprenkel met het bakvet uit de koekenpan.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes