Een broodje met spinazie en kaas? Dat klinkt misschien raar, maar het is hartstikke lekker! Onze bakkerij heeft tijdens het broodbakken kaas en spinazie gebruikt. De spinazie zorgt ervoor dat er extra veel ijzer (waar je sterk van wordt!) in dit broodje zit. Help jij mee in de keuken? Bestrooi dan het broodje met extra kaas. Yummy!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
100 g
Vastkokende aardappelen
¼ unit
Perssinaasappel
300 g
Peen
1 unit
Spinazie-kaasbroodje
(Contains: Gluten, Melk (inclusief lactose))
50 g
Oude-kaasplakken
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
Olijfolie
¾ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 500 ml water per persoon.
Snipper de ui. Schil de aardappelen (milva) en snijd in blokjes van 1 cm. Pers het sap van de sinaasappel uit.
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelen en peen toe en bak al roerende 2 minuten op middelhoog vuur. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg 400 ml kokende water per persoon en het sap van de sinaasappel toe en breng afgedekt aan de kook. Kook de soep 15 minuten of totdat de peen zacht is.
Snijd ondertussen het spinazie-kaasbroodje open en bestrooi extra met de helft van de oude kaas. Bak het broodje 6 – 8 minuten in de oven.
Haal de soep van het vuur en pureer deze met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg het overige water toe als je de soep vloeibaarder wilt maken.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de overige oude kaas. Serveer met het spinazie-kaasbroodje.