Skip to main content
Oranje soep met spinazie-kaasbroodje

Oranje soep met spinazie-kaasbroodje

3.1
(517)

Een broodje met spinazie en kaas? Dat klinkt misschien raar, maar het is hartstikke lekker! Onze bakkerij heeft tijdens het broodbakken kaas en spinazie gebruikt. De spinazie zorgt ervoor dat er extra veel ijzer (waar je sterk van wordt!) in dit broodje zit. Help jij mee in de keuken? Bestrooi dan het broodje met extra kaas. Yummy!

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

100 g

Vastkokende aardappelen

¼ unit

Perssinaasappel

300 g

Peen

1 unit

Spinazie-kaasbroodje

(Contains: Gluten, Melk (inclusief lactose))

50 g

Oude-kaasplakken

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¾ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories703 kcal
Energy (kJ)2941 kJ
Fat30 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate74 g
Dietary Fiber15 g
Protein26 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 500 ml water per persoon.

2

Snipper de ui. Schil de aardappelen (milva) en snijd in blokjes van 1 cm. Pers het sap van de sinaasappel uit.

Bak de groenten.
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelen en peen toe en bak al roerende 2 minuten op middelhoog vuur. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg 400 ml kokende water per persoon en het sap van de sinaasappel toe en breng afgedekt aan de kook. Kook de soep 15 minuten of totdat de peen zacht is.

Bestrooi het broodje met de helft van de oude kaas.
4

Snijd ondertussen het spinazie-kaasbroodje open en bestrooi extra met de helft van de oude kaas. Bak het broodje 6 – 8 minuten in de oven.

Pureer de soep.
5

Haal de soep van het vuur en pureer deze met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg het overige water toe als je de soep vloeibaarder wilt maken.

Garneer de soep met de overige oude kaas.
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de overige oude kaas. Serveer met het spinazie-kaasbroodje.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes