Skip to main content
Wijnzuurkoolstamppot met kip-merguezworstjes en appel

Wijnzuurkoolstamppot met kip-merguezworstjes en appel

Met een herfstige twist door de kaneel

3.5
(4,2K)

Door het toevoegen van noten wordt een gerecht niet alleen lekkerder, maar ook gezonder! Hoe hak je de walnoten uit dit gerecht nou gemakkelijk grof? Leg de walnoten tussen 2 plankjes (of borden) en druk het bovenste plankje aan. Leestip: lees waar de wijnzuurkool wordt gemaakt op ons blog!

Allergens:
Noten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Appel

20 g

Walnoten

(Contains: Noten May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

3 g

Zuurkool

½ unit

Kipmerguezworstjes

½ teaspoon

Gemalen kaneel

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories695 kcal
Energy (kJ)2908 kJ
Fat28 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate72 g
Dietary Fiber14 g
Protein28 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was en schil de aardappelen (milva) en snijd in parten. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat, zonder deksel, uitstomen.

Laat de wijnzuurkool uitlekken.
2

Snijd ondertussen de appel (jonagold) in blokjes van ½ cm. Hak de walnoten grof. Laat de wijnzuurkool uitlekken in een vergiet.

Bak de worstjes.
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de kip-merguezworstjes in 2 – 3 minuten rondom bruin op middelhoog vuur rondom bruin. Draai vervolgens het vuur lager en bak, afgedekt, nog 8 – 10 minuten.

4

Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de roomboter en een klein scheutje melk toe om het smeuïg te maken.

Voeg de appel, de helft van de walnoten en de kaneel toe.
5

Schep de uitgelekte wijnzuurkool door de puree. Breng op smaak met peper en zout en voeg ook de appel, kaneel en de helft van de walnoten toe.

Verdeel het gerecht over de borden.
6

Verdeel de zuurkoolstamppot en kipmerguezworstjes worstjes over de borden en bestrooi met de overige walnoten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes