Skip to main content
Andijviestamppot met worst van Brandt & Levie
Andijviestamppot met worst van Brandt & Levie

Andijviestamppot met worst van Brandt & Levie

Geserveerd met gebakken sjalot en kruidenkaasblokjes

De worst van Brandt & Levie is erg smaakvol en sappig. Er zijn namelijk amandelen en paprika in deze varkensworst verwerkt. Dit past goed bij de Hollandse andijviestamppot. Net als de Goudse kruidenkaasblokjes trouwens. Die hebben we nog niet eerder in de HelloFresh Box gehad!

Allergens:
Noten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

300 g

Vastkokende aardappelen

1 unit

Worst van Brandt & Levie

(Contains: Noten)

1 unit

Sjalot

175 g

Gesneden andijvie

37.5 g

Kruidenkaasblokjes

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 tablespoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories782 kcal
Energy (kJ)3271.9 kJ
Fat40 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate64 g
Dietary Fiber10 g
Protein34 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Plate

Cooking Steps

Snijd de aardappelen in kwarten
1

Was de aardappelen (bildstar) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een grote pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Bak de sjalot met de worst mee
2

Verhit ⅓ deel van de roomboter in een koekenpan en bak de worst 12 minuten op middelmatig vuur. Snijd ondertussen de sjalot in dunne, halve ringen en bak deze direct met de worst mee.

3

Verhit ⅓ deel van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en roerbak de helft van de andijvie 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout, zet het vuur uit en houd afgedekt warm.

Voeg de gebakken en rauwe andijvie bij de gestampte aardappelen
4

Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd en ⅔ deel van de kaas door de gestampte aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna de gebakken andijvie en de achtergehouden rauwe andijvie toe.

5

Maak naar wens een jus. Bewaar ondertussen de worst bij de stamppot en houd deze afgedekt warm. Schenk een scheutje kokend water of kookvocht van de aardappelen bij de sjalot in de koekenpan en roer goed over de bodem van de pan. Voeg eventueel een extra klontje roomboter toe en bestrooi met peper en zout.

Serveer en voeg de achtergebleven kaas en naar smaak mosterd toe
6

Verdeel de andijviestamppot over de borden. Serveer met de worst en garneer met de jus en achtergehouden kaas. Voeg naar smaak extra mosterd toe.

Tip! Wil je sneller klaar zijn? Kook dan 400 ml water per persoon, was de aardappelen grondig en snijd deze klein. Kook de aardappelen in kokend water. Dit gaat sneller dan wanneer je de aardappelen in koud water legt.

7

Tip! Wil je sneller klaar zijn? Kook dan 400 ml water per persoon, was de aardappelen grondig en snijd deze klein. Kook de aardappelen in kokend water. Dit gaat sneller dan wanneer je de aardappelen in koud water legt.

More delicious recipes with similar ingredients

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Béarnaise-Style Butter

Steak with Béarnaise-Style Butter

with mushrooms, spinach & baby potatoes
Mexican-Style Steak & Roasted Sweet Potato Bowl

Mexican-Style Steak & Roasted Sweet Potato Bowl

with avocado & tomato salsa
Pizza with Serrano Ham, Burrata & Blueberry Sauce

Pizza with Serrano Ham, Burrata & Blueberry Sauce

with cherry tomatoes, basil & arugula
Peachy Grain Bowl with Greek-Style Cheese Sauce

Peachy Grain Bowl with Greek-Style Cheese Sauce

with courgette, arugula, lentils & shaved almonds
Spaghetti & Meatballs in Creamy Tomato Sauce

Spaghetti & Meatballs in Creamy Tomato Sauce

with leek, mushroom & Mexican-style spices
Pork Sausage with Dill Mayonnaise

Pork Sausage with Dill Mayonnaise

with potatoes & green beans
Sticky Teriyaki Chicken Wings

Sticky Teriyaki Chicken Wings

over bulgogi rice with vegetables & sesame seeds
Creamy Hot Smoked Salmon Penne

Creamy Hot Smoked Salmon Penne

in spinach-leek sauce with lemon & dill
Chicken Fiocchi Tricolore Alla Ragù Bianco with Parmigiano Reggiano

Chicken Fiocchi Tricolore Alla Ragù Bianco with Parmigiano Reggiano

hidden courgette & broccoli! | with basil crème & Italian seasoning
Savoury Chicken-Turkey & Vegetable Strudel

Savoury Chicken-Turkey & Vegetable Strudel

with side salad & Greek-style cheese
Miso Salmon with Sesame-Dressed Salad

Miso Salmon with Sesame-Dressed Salad

with salted peanuts, pickled onion & yellow carrot
Flatbread Pizzas with Mushrooms & Bell Pepper

Flatbread Pizzas with Mushrooms & Bell Pepper

with mozzarella & Middle Eastern-style spices
Avocado Bulgur Bowl with Greek-Style Cheese

Avocado Bulgur Bowl with Greek-Style Cheese

with fresh herbs, shaved almonds & dried cranberries
Roasted Eggplant with Tahini Sauce

Roasted Eggplant with Tahini Sauce

with Greek-style cheese & tomato couscous
Fragrant Coconut Fish Stew

Fragrant Coconut Fish Stew

inspired by Brazilian moqueca, over rice with coriander
BBQ Veggie Meatballs with Baby Potatoes

BBQ Veggie Meatballs with Baby Potatoes

with orange mayo, roasted vegetables & Surinamese-style spices
Spicy Butter Tofu in Creamy Coconut Sauce

Spicy Butter Tofu in Creamy Coconut Sauce

over rice with coriander & bell pepper
Creamy Blue Cheese Rigatoni

Creamy Blue Cheese Rigatoni

with mixed mushrooms, endive & parsley
Panko Basa with Sticky Soy Vegetables

Panko Basa with Sticky Soy Vegetables

over garlic-ginger rice with furikake
Pumpkin-Peanut Butter Soup

Pumpkin-Peanut Butter Soup

with flatbread & a jammy egg