Skip to main content
Zalmfilet in bladerdeeg

Zalmfilet in bladerdeeg

met geroosterde mini-romatomaten, frietjes en salade

3.4
(82)

Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
•Vis
•Gluten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium
Serving amount

½ unit

Sjalot

½ unit

Knoflookteen

50 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

5 g

Verse dille & bieslook

¼ unit

Citroen

20 g

Roomkaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

200 g

Dunne frieten

1 unit

Zalmfilet

(Contains: Vis)

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Contains: Gluten May be present: Melk (inclusief lactose))

20 g

Rucola en veldsla

125 g

Mini-romatomaten

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

¾ tablespoon

Witte balsamicoazijn

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

¼ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Energy (kJ)6066 kJ
Calories1450 kcal
Fat92 g
Saturated Fat34.1 g
Carbohydrate101 g
Sugar12.7 g
Dietary Fiber10 g
Protein41 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
•Colander
•Fryingpan with lid
•Bowl
•Oven Dish
•Baking Sheet with Baking Paper
•Salad Bowl

Cooking Steps

Spinazie slinken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook 1 minuut. Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat al roerend slinken. Laat de spinazie uitlekken en afkoelen in een vergiet. Hak de spinazie vervolgens fijn.

Roomkaas mengen
2

Snijd de verse bieslook en dille fijn en snijd de citroen in 2 parten per persoon. Meng in een kom de roomkaas en de helft van de kruiden met peper en zout. Knijp er 1 partje citroen per persoon boven uit. Meng goed en bewaar apart.

Zalm in bladerdeeg maken
3

Snijd het bladerdeeg in stukken, zodat je 1/2 rol per persoon gebruikt. Prik met een vork voorzichtig wat gaatjes in het deeg. Verdeel de spinazie over de helft van de stukken bladerdeeg. Leg de zalmfilet erop en bestrijk met de roomkaas. Vouw het bladerdeeg over de zalm, druk de zijkanten stevig aan en snijd de bovenkant in. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met een beetje melk.

Bakken
4

Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Leg de mini-romatomaten in een ovenschaal en besprenkel met per persoon 1/4 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el olijfolie, peper en zout. Leg de zalmpakketjes op de bakplaat met bakpapier naast de frietjes. Bak de zalmpakketjes en de mini-romatomaten de laatste 15 - 20 minuten mee in de oven.

Salade maken
5

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie met 1/4 el witte balsamicoazijn. Voeg vlak voor het serveren de rucola, veldsla en de overige kruiden toe aan de dressing en meng goed door.

Serveren
6

Verdeel de zalm in bladerdeeg over de borden. Serveer met de frietjes, geroosterde mini-romatomaten en de salade. Garneer met de citroenpartjes.

Highest-rated dinner recipes

This week's must-try HelloFresh recipes