De kipfilet hebben we alvast voor je gemarineerd met kurkuma, kardemom, komijnpoeder en cayennepeper. Hierdoor krijgt de kipfilet een zoetpittige smaak. De kipfilet zelf is gemaakt van Hollandse scharrelkippen. Je serveert de kip met een stevige salade met broccoli. De rode peper zorgt voor extra pit in de salade.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Vastkokende aardappelen
½ unit
Knoflookteen
¼ unit
Rode peper
250 g
Broccoli
110 g
Kipfiletstukjes
⅕ g
Krulandijvie
1.5 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig, snijd de aardappelen in vieren. Verdeel de aardappelen over een ovenschaal of bakplaat en besprenkel met ⅓ van de olijfolie. Bak de aardappelen 25 – 30 minuten in de oven.
Hak of snijd ondertussen de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel klein.
Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op laag vuur en fruit de knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de broccoli toe en roerbak 2 minuten. Voeg de zwarte balsamicoazijn toe en roerbak 1 minuut. Voeg vervolgens 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 – 10 minuten. Haal van het vuur en laat zonder deksel afkoelen.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kipfiletblokjes 8 – 10 minuten op middelmatig vuur.
Scheur de romainesla klein en bewaar in een saladekom. Voeg de lauwe broccoli toe aan de saladekom, besprenkel met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de kipfiletblokjes en broccolisalade over de borden. Serveer met de aardappelen uit de oven.