Rijst met kastanjechampignons in zoete sojasaus

Rijst met kastanjechampignons in zoete sojasaus

Met geroosterde broccoli, cashewnoten en spiegelei

Beoordeeld met 3.2 / 4
Lees meer

Door de kastanjechampignons heel te laten komt de smaak nog beter tot zijn recht. Met Aziatische smaakmakers als gember en sojasaus maak je in een handomdraai een zoete saus voor bij de champignons.

Labels:Eten binnen 3 dagenLactosevrijVeggie
Allergenen:SesamzaadEiGlutenbevattende granenSojaPinda'sNoten
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

170 g

Basmatirijst

400 g

Broccoli

2 cm

Verse gember

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Sjalot

250 g

Kastanjechampignons

6 takje

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Sesamzaad

(BevatSesamzaad)

4 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

40 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

40 g

Cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 el

Zonnebloemolie

2 el

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3904 kJ
Energie (kcal)933 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers15.7 g
Vezels5 g
Eiwitten31 g
Zout3.4 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Keukenpapier
Rasp
Koekenpan
Wok
InstructiesPDF
Instructies
koken
koken
1

Verwarm de oven op 200 graden. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de basmatirijst. Kook de rijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten beetgaar. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.

broccoli
broccoli
2

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Meng de broccoli op een bakplaat met bakpapier met de helft van de olijfolie, peper en zout en rooster 15 – 25 minuten in de oven, of tot de broccoli beetgaar is.

3

Rasp ondertussen de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier. Hak de verse bladpeterselie grof.

4

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelmatig vuur. Bak de gember, de knoflook en de sjalot 2 – 3 minuten. Voeg de kastanjechampignons toe en roerbak 5 – 6 minuten. Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de sesamzaadjes goudbruin. Haal uit de pan, voeg de overige olijfolie toe en bak 2 spiegeleieren per persoon.

bakken
bakken
5

Voeg de sojasaus, de honing, de gebrande cashewnoten en 2 el water per persoon toe aan de champignons en draai het vuur middellaag. Bak nog 3 – 5 minuten en schep regelmatig om zodat de champignons goed omhuld worden door de kleverige saus.

serveren
serveren
6

Serveer de kastanjechampignons met de basmatirijst, de spiegeleieren en de geroosterde broccoli. Bestrooi met het sesamzaad en de bladpeterselie.